26.9-28.9.2019 klo 20:00 - 23:45

Paikka: Insinööriliiton Hehku -teos, Mattilanniemi, Alban ranta, Jyväskylä
Avoin yleisötapahtuma, ei vaadi ilmoittautumista.

Jyväskylässä juhlistetaan 100-vuotiasta Insinööriliittoa syyskuussa 2019 Valon kaupunki -tapahtumassa, johon suunnitellaan ja toteutetaan juhlavuoden kunniaksi insinöörien ideoima ja luoma valotaideteos.

Valon kaupunki -tapahtumaan sijoitettavasta valoteoksesta järjestettiin ideakilpailu, josta voi lukea lisää kilpailun sivuilta. Ideakilpailu järjestettiin yhteistyössä Keski-Suomen Insinöörien, Valon kaupungin ja Vahanen-yhtiöiden kanssa. insinooriliitto_hehku

Voittotyöksi valittiin Hehku-teos, jonka ovat suunnitelleet insinöörit Jari Aalto, Joonas Innanen ja Jussi Saarimäki. Kyseessä on näyttävän kokoinen ja kaupunkiympäristössä erottuva teos - mukava intiimi tila, johon tulee kuvioilla ja valon värinvaihdolla eloa. Valotaideteoksen tavoite on juhlistaa Insinööriliiton 100-vuotisjuhlaa ja tuoda esiin insinöörien luovuutta, kekseliäisyyttä ja ongelmaratkaisukykyä.

Teos on esillä myös Mikkelin Illumio-tapahtumassa lokakuussa 2019.

Valon kaupunki

Jo 14. kerran järjestettävä Valon kaupunki -tapahtuma on tänä vuonna 26.-28.9.2019. Suosittu tapahtuma toteutuu mm. oppilaitosten, yritysten, yhdistysten ja eri toimijoiden yhteistyönä.

Tapahtumakokonaisuuteen sisältyy noin 50 valoteosta ja valoteemaista oheistapahtumaa. Viime vuonna tapahtuma keräsi yli 109 000 kävijän yleisön.

Valon kaupunki -tapahtuman yhteydessä järjestetään alan ammattilaisille suunnattu seminaari. Seminaarissa on ohjelmaa mm. Valon kaupungin uusista projekteista, valotaiteesta, valaistuksen yleissuunnitteluprosessista ja paljon muusta.

Insinööriliitto on mukana seminaarissa to 26.9. Klo 13.45 omalla puheenvuorolla. Insinööriliitto 100 vuotta projektipäällikkö Grete Ahtola ja Hehku-teoksen suunnittelijat insinöörit Jari Aalto, Joonas Innanen ja Jussi Saarimäki kertovat valotaideteoskilpailusta ja sen voittajatyöstä.

Tutustu seminaarin ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan Valon kaupungin sivuilla.

Tutustu juhlavuoteen www.ilry.fi/IL100.