15.6.2019 klo 10:00 - 18:00

Paikka: Tiedekeskus Heureka, Tiedepuisto 1, Vantaa,
Ilmoittaudu: Tapahtuma on täynnä.
Maksuton jäsentapahtuma jäsenelle seurueineen.

Tule viettämään juhlavuoden perhepäivää Heurekassa seurueesi kanssa!

Päivänä aikana pääsette tutustumaan maksuttomasti Heurekan ihmeellisiin näyttelyihin, jumppaamaan aivoja, tutustumaan jättidinoihin ja osalllistumaan erilaisiin työpajoihin. Tarjolla on kevyt välipala kaikille osallistujille.Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Helsingin Insinöörien kanssa. 

Näyttelyiden lisäksi päivän ohjelmassa:

klo 10–12 ja 13–15 Walk in laboratorio avoinna
klo 11, 12, 15 ja 16 Minä olen insinööri -dokumenttielokuvan näytökset auditoriossa. Kesto: 28 min.
klo 11.30, 12.30 ja 15.00 Rottakoripallo-ottelut, jotka heijastetaan myös mediasärmiön seinälle
klo 13 Mensan testi auditoriossa - maksullinen
klo 14 ja 16 Tiedeteatteriesitykset

Lisäksi päivän ohjelmassa useita Insinööriliitolle varattuja planetaarioelokuvan Törmäyskurssilla näytöksiä. Dino-kärry kiertelee näyttelyalueella koko päivän.

Poimintoja Heurekan näyttelyistäHeureka Aivot narikassa

Aivot narikasta! -näyttelyn pääsanoma on, että me voimme omalla toiminnallamme vaikuttaa siihen, millaiset aivot meille muovautuu. Näyttely koostuu erilaisista aivoja haastavista peleistä ja tehtävistä, joita ratkotaan yhdessä 2-5 hengen ryhmissä. Juuri yhdessä tekeminen ja vuorovaikutus toisten ihmisten kanssa on aivojen kehityksen kannalta erityisen tärkeää. Aivopähkinöitä, tunteita, aisteja ja unen merkitystä aivoille ei myöskään ole unohdettu. Eikä naurua!

Lapsia ja lapsenmielisiä tapahtumassa ilahduttaa Jättimäiset dinosaurukset -näyttely, joka koostuu dinosaurusroboteista ja luurankojen kopioista sekä fossiileista. Näyttelyssä voi kokea, kuinka isoja suurimmat dinosaurukset olivat. Jättimäiset dinosaurukset HeurekassaSiellä selviää myös, miksi dinosaurukset kehittyivät niin isokokoisiksi, miten paleontologit tekevät tutkimustaan ja miten dinosaurukset näkyvät nykyajassa.

Heureka on tuottanut Jättimäiset dinosaurukset -näyttelyn yhteistyössä yhdysvaltalaisen Exhibits Rexin kanssa. Yhtiön perustaja Don Lessem oli myös Jurassic Park -elokuvan dinosaurusasiantuntija ja Heurekassakin esitellään elokuvassa esiintynyt Velociraptor.
 

Osallistu Mensan testiin

Tapahtumassa järjestetään kaikille avoin Mensan testi Heurekan kokoustilassa klo 13–14.

Mensa tarjoaa Insinööriliiton jäsenille testin 30 € hintaan. Muille kuin jäsenille testin hinta on ennakkoon maksettaessa 38 €, paikan päällä maksettaessa 40 €. Testin voi maksaa joko etukäteen tai käteisellä paikan päällä, mieluiten tasarahalla.

Testaaja tarkistaa ennen testiä testattavilta henkilötodistuksen ja kerää testimaksun/tarkistaa kuitin maksusta. Alennushinnan maksaneilta tarkistetaan jäsenkortti. Testirauhan takaamiseksi myöhästyneitä ei voida päästää sisään, joten testattavien kannattaa olla ajoissa. Testiin tulijoilla pitää myös olla henkilötodistus mukana.

Ohjeet ennakkomaksuun: Maksa testi Mensan tilille FI30 8000 1002 1175 06 ja käytä tämän testin viitenumeroa 16036. Muista ottaa jäsenkortti ja kuitti maksusta mukaasi testitilaisuuteen.

Tutustu juhlavuoteen www.ilry.fi/IL100.