16.2.2018 klo 09:00 - 11:00

Kesto: 2h
Kouluttaja: Insinööriliiton koulutuasiamies Jani Huhtamella
Ilmoittaudu: Kilpailukielto- ja salassapitosopimukset -webinaariin
Huom! Ilmoittautuminen on kaksivaiheinen. Saat vahvistusviestissä sähköpostiisi linkin josta pääset rekisteröitymään webinaarijärjestelmään.

Yrityksien välinen kilpailu työntekijöistään ja lisääntyvä tarve suojata yrityksen liikesalaisuuksia tuo yhä useamman asiantuntijatehtävissä toimivan työntekijän eteen kilpailukielto- ja salassapitosopimukset. Sopimuksia tarjotaan joko erillisinä sopimuksina, projektikohtaisina tai osana työsopimusta. Sopimuksien sisältö vaihtelee yksinkertaisimmillaan siitä, että työnantaja on halunnut kirjoittaa auki työntekijää sitovat lakisääteiset lojaliteetti- ja salassapitovelvoitteet, siihen että sopimuksilla halutaan selkeästi rajoittaa työntekijän mahdollisuuksia vaihtaa työpaikkaa tai harjoittaa kilpailevaa toimintaa työsuhteen päättymisen jälkeen.

Tämän luennon tarkoituksena on muun muassa tuoda esille kilpailukielto- ja salassapitosopimuksien yleisiä ongelmakohtia sekä antaa jäsenistölle tietoa siitä, kuinka liiton asiantuntijat voivat auttaa ongelmatilanteissa.

Webinaarin sisältö (muutokset mahdollisia)

Johdanto

Kilpailukieltosopimukset

  • Lyhyesti lainsäädännöstä
  • Esimerkkejä sopimusteksteistä
  • Kilpailukieltosopimuksien yleisimmät sudenkuopat

Salassapitosopimukset

  • Lyhyesti lainsäädännöstä
  • Esimerkkejä sopimusteksteistä
  • Salassapitosopimuksien yleisimmät sudenkuopat

Lisätietoja: koulutus(at)ilry.fi