11.1.2022

Ohjeita Pron lakkoihin

Ammattiliitto Pro on jättänyt uuden lakkovaroituksen erikseen nimetyille työpaikoille teknologiateollisuuden toimihenkilöiden työehtosopimuksen soveltamisalalle. Lakko koskee myös suunnittelu- ja konsulttialan työehtosopimuksen soveltamisalan piirissä olevaa työtä, jos sitä tehdään lakossa olevaan yritykseen. Lakkovaroitus on jatkoa ennen vuodenvaihdetta annetulle lakkovaroitukselle.

Mainituissa yhtiöissä työskentelevät ylemmät toimihenkilöt pitäytyvät omissa työtehtävissä, eli lakon alaista työtä ei pidä tehdä. Kyseissä yrityksissä toimihenkilötehtävissä olevat Insinööriliiton jäsenet päättävät itse osallistumisestaan lakkoon.

Lakkoon osallistuville Insinööriliiton jäsenille maksetaan 100 euron lakkoavustus lakkopäivältä. Lakon mahdollisesti pitkittyessä lakkoavustus on 24. tammikuuta alkaen 140 euroa lakkopäivältä. Lakkoavustusta maksetaan työvuoron mukaisilta työpäiviltä.

Lakkoavustusta haetaan lakon päättymisen jälkeen Insinööriliiton lakkoavustuslomakkeella. Lomakkeen voi palauttaa sähköpostitse asiakaspalveluun osoitteeseen asiakaspalvelu@ilry.fi