Roihuttaret ja Insinööriliitto kaksivuotiseen yhteistyöhön

Insinööriliitto liittyy mukaan Roihuttarien Superpesisjoukkueen sekä B- ja C-tyttöjuniorien taustajoukkoihin. Yhteistyösopimus on kaksivuotinen.

– Insinööriliiton yksi tavoite on innostaa tyttöjä opiskelemaan matemaattisluonnontieteellisiä aineita ja saada tätä kautta kasvatettua naisten osuutta tekniikan alalla. Insinööriopintojen aloittajista tyttöjen osuus on alle viidennes, mikä on liian vähän. Uskon, että tätäkin kautta voimme tehdä tekniikan alaa tunnetuksi opintojaan miettivien tyttöjen ja nuorten naisten keskuudessa, Insinööriliiton puheenjohtaja Samu Salo sanoo.

Insinööriliitto tulee näkymään tulevalla kaudella Roihuttarien ja juniorijoukkueiden peliasuissa. Tämän lisäksi yhteistyössä toteutetaan videosarja, jossa tuodaan tekniikkaa lähemmäksi nuorten ja urheilun ystävien arkea sosiaalisen median kanavia hyödyntäen.

– Neuvotellessa yhteistyöstä löysimme monta hyvää aihetta, joissa urheilu ja tekniikka yhdistyvät. Näitä asioita haluamme yhteistyön myötä jakaa myös seuraajillemme ja kannattajillemme. Pesäpallon hienoutta kannattaa tuoda esiin monesta eri näkökulmasta, kertoo seuran puheenjohtaja Minna Koivisto.

Roihu on helsinkiläinen pesäpalloseura, joka on liikuttanut lapsia, nuoria ja aikuisia vuodesta 1957. Roihun naisten joukkue on palannut pelaamaan Superpesistä kesällä 2021.

Linkit: Roihun verkkosivut