17.12.2019

PalkkasuosituksetInsinööriliitto on julkaissut ensi vuodelle palkkasuositukset opiskelijoille ja insinööriksi valmistuville. Insinööriliitto määrittää palkkasuositukset vuosittain ja ne perustuvat tutkimuksiin opiskelijoiden ja vastavalmistuneiden palkkatasosta. Alkupalkkasuositusta kannattaa hyödyntää silloin kun neuvottelet ensimmäisestä valmistumisen jälkeisestä oman alasi työpaikasta. Opiskelijoiden palkkasuositus sopii palkkaneuvottelujen pohjaksi esimerkiksi hakiessasi oman alasi kesätöihin.

Opiskelijoiden Kesätyö- ja harjoittelupalkkasuositukset

Kesätyö- ja harjoittelupalkkasuositukset on laskettu käyttäen perustana vuoden 2019 Tekniikan alan ammattikorkeakouluopiskelijoiden työssäkäyntitutkimuksen tuloksia sekä yleistä ansiokehitystä. Palkkasuositukset opiskelijoille -sivulta löydät ensi kesän palkkasuositukset suoritettujen opintojen mukaan.

Valmistuvien insinöörien palkkasuositukset

Valmistuvien insinöörien palkkasuosituksia sovelletaan insinöörikoulutusta vastaaviin tehtäviin, toistaiseksi voimassa olevissa ja kokopäiväisissä työsuhteissa. Insinööriliiton lokakuussa 2019 toteuttaman työmarkkinatutkimuksen mukaan kaikkien vuonna 2019 valmistuneiden keskipalkka (mediaani) oli tutkimusajankohtana 2900 € kuukaudessa. Suositus perustuu Insinööriliiton tekemiin palkkatutkimuksiin.

Alkupalkkasuositus valmistuville -sivulta löydät vuonna 2019 valmistuvien insinöörien palkkasuositukset.

Lisätietoa Insinööriliiton tutkimustoiminnasta: Tiedontuotanto ja Tutkittua tietoa