21.4.2020

Koronakriisi koskettaa raskaasti työpaikkoja. Henkilöstöä on sairastunut, joutunut karanteeniin, ja suuri joukko ihmisiä on jo lomautettuna tai yt-neuvottelujen piirissä. Kriisin keskelläkin on kuitenkin katsottava eteenpäin. Osaamisen kehittäminen on hyödyllinen satsaus tulevaisuuteen. Tähän mahdollisuuteen kannattaa tarttua lomautusaikana ja myös irtisanomistilanteissa. 

Insinööriliitto yhdessä Tekniikan akateemisten, Teknologiateollisuuden, Ammattiliitto Pro:n ja Tietoalan kanssa suosittelevat jäsenilleen koulutusmahdollisuuksiin tarttumista. Liitot pitävät asiaa erittäin tärkeänä, sillä osaamisen kehittäminen auttaa niin yrityksiä kuin työntekijöitäkin ponnisteltaessa uuteen kasvuun. 

Koulutustarjonta ei suinkaan loppunut koronakriisiin, vaan tarjolla on tälläkin hetkellä monenlaisia etäopiskelun mahdollisuuksia ja räätälöityjä koulutusvaihtoehtoja. Sekä yritys että lomautettu voivat hyödyntää tarjontaa. Joskus koulutus voi olla myös lomautuksen tai irtisanomisen vaihtoehto.

Osaajapula ja tarve uudenlaisesta osaamisesta ei ole kadonnut. Kriisistä selviytyminen päinvastoin korostaa osaamisen merkitystä, sillä yritysten kilpailu maailmanmarkkinoilla kiristyy edelleen. Osaaville ammattilaisille on kysyntää, kun digitalisaatio muuttaa toimintoja ja bisneslogiikkaa ja ilmastohaasteetkin odottavat uusia ratkaisuja. 

Tutustu koulutustarjontaan

Insinööriliiton verkkosivuille on koottu ajankohtaista tietoa kouluttautumiseen liittyen. Päivitä osaamistasi lomautusajalla -sivulta löytyy myös linkkejä eri koulutustahoihin.

Lomautetulla on nyt oikeus työttömyysturvaan opintojen tai yritystoiminnan estämättä. Poikkeussääntö on väliaikainen ja koskee 16.3.2020 tai sen jälkeen lomautettuja. Sääntö on voimassa 31.7.2020 saakka. Lue poikkeussäännöstä lisää työ- ja elinkeinoministeriön tiedotteesta.