5.4.2019

Jyväskylässä juhlistetaan 100-vuotiasta Insinööriliittoa syyskuussa 2019 Valon kaupunki -tapahtumassa, johon suunnitellaan ja toteutetaan juhlavuoden kunniaksi insinöörien ideoima ja luoma valotaideteos.

Insinööriliitto ja Keski-Suomen Insinöörit järjestivät yhteistyössä Valon kaupungin ja Vahanen-yhtiöiden kanssa ideakilpailun Valon kaupunki -tapahtumaan sijoitettavasta valoteoksesta. Kilpailu käynnistyi syyskuussa 2018 ja päättyi helmikuussa 2019.

- Haimme ideaa, joka toisi ennen kaikkea esille insinöörien luovuutta, kekseliäisyyttä ja ongelmaratkaisukykyä, sanoo juhlavuoden projektipäällikkö Grete Ahtola, joka on yksi raadin jäsenistä.

Määräaikaan mennessä raadille toimitettiin viisi ehdotusta, kaikki erittäin tasokkaita ja mielenkiintoisia töitä.

- Kilpailijat olivat hyvin perehtyneet kilpailun sääntöihin ja vaatimuksiin, ehdotukset ovat hyvin laadittua, tuovat esille insinööriosaamista, kommentoi raadin vaikeaa valintaa kilpailun kuraattori, kuvataiteilija Jaakko Niemelä.

Kilpailun voittotyöksi valittiin 21 pisteellä ehdotus Hehku, jonka on suunnitellut työryhmä Jari Aalto, Joonas Innanen ja Jussi Saarimäki. Valon kaupunkia raadissa edustavien Jani Ruotsalaisen ja Elisa Hillgenin mukaan kyseessä on näyttävän kokoinen ja kaupunkiympäristössä erottuva teos - mukava intiimi tila, johon tulee kuvioilla ja valon värinvaihdolla eloa.

Toiselle sijalle valittiin 19 pisteellä Jussi Vikströmin ehdotus HeartCore ja kolmanneksi Mika Laitisen suunnittelema Visio tulevaisuuteen, joka sai 16 pistettä.

Kaikki kolme parasta ehdotusta saavat rahalliset palkinnot.

Insinööriliitto kiittää lämpimästi kilpailuun osallistujia, raadin jäseniä ja yhteistyökumppaneita ja toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleiksi Valon kaupunki -valotapahtumaan Jyväskylässä 26.-28.9.2019.

Lisätietoja

www.ilry.fi/valonkaupunki

Grete Ahtola, Insinööriliitto 100 -projektipäällikkö, puh. 045 131 6992, grete.ahtola(a)ilry.fi

 

Tutustu juhlavuoteen www.ilry.fi/IL100.