26.10.2018

Valtion maanmittausalan ammattikorkeakoulu- ja opistotekniset VMT ry on päättänyt ylimääräisessä yhdistyksen kokouksessa keskiviikkona 24.10.2018 hakea Insinööriliitto IL ry:n jäsenyyttä 1.1.2019 alkaen. Insinööriliiton hallitus on hyväksynyt jäsenhakemuksen.

VMT on merkittävä maanmittausalan ammattiyhdistys, jonka jäsenet työskentelevät pääosin Maanmittauslaitoksen palveluksessa. Jäsenkunta koostuu pääosin insinööreistä, teknikoista ja muista tekniikan alan asiantuntijoista. VMT on tällä hetkellä Pardian kautta STTK:n jäsenyhdistys.

– Odotamme mielenkiinnolla, että meidän edunvalvontamme saisi uudenlaisen piristysruiskeen Insinööriliitolta saatavien palveluiden myötä, kertoo VMT:n puheenjohtaja Jani Jauhiainen.

IL on vuonna 1919 perustettu insinöörien ja muiden tekniikan alan asiantuntijoiden liitto, jonka 37 jäsenjärjestöön kuuluu noin 70 000 jäsentä VMT:n liittymisen jälkeen.

– Toivotan VMT:n lämpimästi tervetulleeksi Insinööriliittoon. Tämä tukee meidän tavoitettamme keskittää insinöörien ja muiden tekniikan alan asiantuntijoiden edunvalvontaa Akava-yhteisöön etenkin, kun VMT:n sisarjärjestö on päättänyt liittyä Tekniikan Akateemiset TEKiin, toteaa IL:n puheenjohtaja Samu Salo.