7.12.2017

Tehy ja Super jättivät maanantaina 4.12. Yhtyneet Medix Laboratoriot Oy:tä koskevan työtaisteluvaroituksen, joka koskee yrityksen työtehtäviä.

Tehy ja Super eivät ole tällä hetkellä sopimusosapuolia yrityksessä noudatettavassa yksityisen laboratorioalan toimihenkilöiden työehtosopimuksessa, mutta ne uhkaavat aloittaa Yhtyneet Medix Laboratoriot Oy:ssä lakon 19.–21.12.

Yhtyneet Medix Laboratoriot Oy on järjestäytynyt työnantajaliitto PALTAan ja noudattaa yksityisen laboratorioalan toimihenkilöiden työehtosopimusta 27.11.2017 alkaen. Tässä sopimuksessa sopijaosapuolina ovat Ylemmät Toimihenkilöt YTN, Ammattiliitto Pro ja Palvelualojen työnantajat PALTA ry.

Työehtosopimus on yleissitova ja se on voimassa 31.1.2018 asti. Tätä työehtosopimusta noudatetaan PALTA ry:n jäsenyritysten yksityisen laboratorioalan palveluksessa oleviin ylempiin toimihenkilöihin ja toimihenkilöihin.

Työehtosopimuksen voimassaollessa ylempien toimihenkilöiden tehtävät eivät ole lakossa, ja työt jatkuvat normaalisti. YTN:n väkeä Yhtyneet Medix Laboratoriot Oy:ssä sitoo työehtosopimuksen voimassaollessa työrauha.

Tehy ja Super yrittävät päästä neuvotteluosapuoleksi Yhtyneet Medix Laboratoriot Oy:ssä työehdoista neuvoteltaessa. YTN on työehtosopimuksessa sopijaosapuoli eikä voi mitenkään suositella lakkoon liittymistä ylemmille toimihenkilöille.