#askeleenedellä

Olisitko 10 vuotta sitten uskonut, että autot kulkevat jätteistä valmistetulla polttoaineella? Tai että  alushousut voi valmistaa puusta? Tällä hetkellä useampi suomalainen yritys tekee vaatteita männystä ja kuusesta jatkojalostetusta biomateriaalista ja suomalaisen insinöörityön tuloksena autoilija voi tankata polttoainetta, jonka yksi raaka-aine on kotitalousjäte.

 

Millaiseksi kuvittelit tulevaisuuden vanhustenpalvelut tai ruokalähetykset? Olisitko uskonut, että 2021 lääkerobotti annostelee automaattisesti oikean määrän lääkkeitä ja valvoo onko lääkkeet otettu? Tai että drone kuljettaa ruokaa kaupunginosasta toiseen?

Me Insinööriliitossa uskomme, että ilman insinöörien työpanosta moni tekninen ratkaisu olisi jäänyt idea-asteelle. Tarvitaan uskoa ja lukemattomia kokeiluja, jotta kuluttajille pystytään tarjoamaan uusia ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja, ratkaisuja terveydenhoidon resurssipulaan tai muutettua liikenne ja kuljetus vähäpäästöisemmiksi. Haluamme  kampanjassamme tuoda esiin insinöörien tärkeää roolia yhteiskunnallisten ongelmien ratkaisijoina ja tekniikan alojen tärkeyttä niin Suomelle kuin koko maailmallekin.

 

Miksi Askeleen edellä -kampanja?

Askeleen edellä -kampanjalla haluamme muistuttaa siitä, että tekniikan alan koulutus ja osaaminen ovat erityisen tärkeitä, kun maailma etsii muotoaan pandemian jälkeisessä, entistäkin digitaalisemmassa arjessa. Uusille ratkaisuille on suuri tarve juuri nyt!

Insinööriliiton jäsenyys toimii työelämän vakuutuksena ja avaimena ammatilliseen kehittymiseen. Jäsenenä varmistat sen, että olet kanssamme askeleen edellä.

Liity jäseneksi

#askeleenedellä

Millaista on lentoliikenne vuonna 2040? Millaiselta näyttää merien tilanne? Millaisia teknisiä ratkaisuja on nyt tekeillä? Mikä on seuraava haaste joka tulisi ratkaista?  Osallistu keskusteluun tunnisteella #askeleenedellä #insinööriliitto