Insinööriliitto täytti 100 vuotta! Insinöörit ovat olleet rakentamassa nykyistä elinympäristöä ja yhteiskuntaa sekä muovaavat vahvasti myös tulevaisuutta. Juhlavuoden 2019 tapahtumilla ja tempauksilla haluttiin rikkoa perinteisiä käsityksiä insinööreistä ja muistutetaan mieleen, että insinöörityö näkyy kaikilla elämänalueilla. Juhlavuoden yksi päätapahtumista oli kuusiosainen Tulevaisuutta luomassa -konserttikiertue, jonka tuotot lahjoitettiin tukemaan suomalaisten lasten ja nuorten hyvinvointia.

Juhlavuonna järjestetiin yli 40 tapahtumaa kuudella eri teemalla ympäri Suomea. Tulevaisuutta luomassa -pääteeman lisäksi tapahtumat koottiin viiden teeman alle: Ihastu insinööriin, Isona insinööriksi, Perhe ja tunteet, Haaste ja Historian havinaa.

Toivottavasti jokainen insinööriliittolainen löysi itselleen mieluisan tavan olla mukana ja nauttia juhlavuodesta!

Tulevaisuutta luomassa -teemaväriInsinöörit ovat olleet rakentamassa nykyistä elinympäristöä ja yhteiskuntaa sekä muovaavat vahvasti myös tulevaisuutta. Juhlavuoden tapahtumilla ja tempauksilla haluamme ravistella perinteisiä käsityksiä insinööristä ja muistuttaa mieleen, että insinöörityö näkyy kaikilla elämänalueilla. Suurimpia taideteoksia tai hauskimpia elokuvia ei olisi voitu tehdä ilman insinöörien innovaatioita ja tarkkuutta vaativaa työtä.

“Science can amuse and fascinate us all, but it is engineering that changes the world.”  –Isaac Asimov

Tulevaisuutta luomassa tapahtumia: Konserttikiertue, dokumenttielokuva.
 

Ihastu insinööriin -teemaväriJuhlavuotta ei vietetä vain jäsenistön kesken, tapahtumilla halutaan avata insinöörien maailmaa ja työn monipuolisia vivahteita myös laajemmalle yleisölle. Ihastu insinööriin -kesätapahtumat valloittavat kesäfestivaaleja ympäri Suomea. Tapahtumat järjestetään yhteistyössä liiton jäsenjärjestöjen ja paikallisten tapahtumajärjestäjien kanssa.

Ihastu insinööriin tapahtumia: Ihastu insinööriin Provinssissa ja Ilosaarirockissa.
 

Isona Insinööriksi -teemaväriInsinöörityön ja -koulutuksen tulevaisuuteen keskitytään Insinööri käy koulua -projektissa, joka tehdään yhteistyössä lukioiden ja ammattikoulujen opinto-ohjaajien kanssa. Projektin tiimoilta insinööri tai insinööriopiskelija vierailee entisessä opinahjossaan kertomassa kokemuksistaan ja työstään insinöörinä. Tavoitteena on inspiroida ja rohkaista nuoria kiinnostumaan insinöörikoulutuksen tarjoamista monista mahdollisuuksista.  

Huomio! Haemme innokkaita insinööriopiskelijoita, jotka haluaisivat käydä kouluvierailulla. Jos kiinnostuit, laita viestiä järjestöasiantuntija Mika Kiviharjulle, mika.kiviharju (at)ilry.fi tai projektipäällikkö Grete Ahtolalle, grete.ahtola(at)ilry.fi.

Isona insinööriksi tapahtumia: Insinööri käy koulua, Insinööriopiskelijapäivät.
 

Perhe ja tunteet -teemaväriJuhlavuoden Perhe- ja tunteet -tapahtumilla muistutetaan, että kaiken kiireen keskellä on tärkeää pitää huolta lähimmäisistään. Järjestämme juhlavuonna kymmeniä perhetapahtumia, johon jäsenet ovat tervetulleita lasten, puolisoiden, sukulaisten ja ystävien kanssa.

Perhe ja tunteet tapahtumia: Talviturnajaiset Lahdessa, Raahessa ja Kemissä, koko perheen juhlatapahtuma Heurekassa, höyryjunamatkat Forssassa ja Kouvolassa sekä perhepäivä Särkänniemessä.
 

Haaste-teemaväriJuhlavuoden Haaste -tapahtumilla innostetaan insinöörejä liikkumaan! Ensimmäinen haastetapahtuma järjestetään yhteistyössä Helsinki City Running Dayn kanssa toukokuussa 2019.

Haaste tapahtumia: Juoksukarkelot Helsinki City Running Day:llä.
 

Historian havinaa -teemaväriSatavuotiasta liittoa on mahdotonta juhlistaa ilman katsausta historiaan.  Insinööriliitossa juhlavuosi antoi kipinän historiaa käsittelevälle tutkimushankkeelle, jossa liiton historiaa tarkastellaan osana suomalaisen yhteiskunnan yleistä teknistymiskehitystä sekä tutkitaan insinöörikunnan roolia Suomen rakentajina.

Historiaan havinaa tapahtumia: Tutkimus julkaistaan lokakuussa, dokumenttielokuva.

 

 

 

Juhlavuoden logo