Artistit ja lapset Me-koululla.

Hyväntekeväisyyskonserttikiertueen yhteistyökumppaniksi on valittu vuonna 2015 perustettu Me-säätiö, joka tekee työtä vähentääkseen lasten, nuorten ja perheiden syrjäytymistä ja eriarvoistumista Suomessa.

Juhlavuoden konserttikiertueen tuotoilla ja sponsorituilla tuetaan säätiön Me-koulu -ohjelmaa, jonka tavoitteena on varmistaa, että jokainen oppilas saa riittävän tuen koulunkäyntiin sekä valmiudet peruskoulun jälkeiseen koulutukseen ja työllistymiseen – hyvään arkeen.

Uskomme, että säätiön työn tukeminen on oivallinen tapa varmistaa, että Suomella on tulevaisuudessakin monipuolisia osaajia ja ongelmanratkaisijoita – insinöörejä – rakentamassa tulevien sukupolvien hyvinvointia.

Insinööriketun tarina

Insinööriliitto kävi tutustumassa Me-kouluun Espoossa Saunalahdessa ja päätti jättää jälkensä koulurakennukseen. Koulun lapset suunnittelivat ja maalasivat yhdessä taiteilija Jouni Väänäsen kanssa koulun seinälle graffitimaalauksen.

Graffititaiteilija Jouni VäänänenJos insinööri olisi eläin, mikä eläin hän olisi?

Taideteoksen päähenkilöksi pääsi kettu; ovela ja viisas eläin. Päähänsä hän sai tupsullisen insinöörilakin. Insinööriketun ympärille lapset maalasivat asioita, joita insinöörit tekevät.

Maalausta tulivat katsomaan myös juhlavuoden hyväntekeväisyyskonserttikiertueen artistit Diandra, Ida Elina ja Osmo Ikonen.

Graffititaiteilija Jouni ”Psyke” Väänäsellä on 20 vuotta kokemusta graffitien maalaamisesta, muista seinämaalauksista ja katutaiteesta. Hän on ollut graffitiaktivisti, graffiti- ja katutaiteen puolestapuhuja jo vuodesta 1996.

 

Ketun tarinasta ja maalauksen synnystä tehtiin myös video.

Mukana on Me-koulun oppilaiden mietteitä insinööreistä, tekniikasta ja keksinnöistä.

Kiitokset kaikille projektiin osallistuneille.

 

 

 

 

Juhlavuoden logo