27.6.2017 klo 14:30

IOL:n varapuheenjohtaja Teemu Karttunen pohtii tulevien insinöörien opetusta ammattikorkeakouluissa uusimmassa kirjoituksessa IOL:n ääni -palstalla.

Suurimmassa osassa ammattikorkeakouluista opetus on luentomuotoista; opettaja luennoi luokan edessä aiheesta ja opiskelijat kuuntelevat sekä tekevät muistiinpanoja. Näitten tasapainoksi ja opiskelijoiden motivaation säilyttämiseksi ammattiaineiden osuutta on hyvä lisätä. Opiskelijoita on tärkeää osallistaa luentojen aiheisiin oppimistulosten parantamiseksi. Lopputuloksena on osaavampia ja oma-aloitteisempia valmistuneita insinöörejä. Muutoksessa voi myös tuoda enemmän esille kokeilun kulttuuria, oppia virheiden ja onnistumisien kautta. Monipuolisen ja joustavan tutkimustoiminnan kautta opiskelijat pääsevät toimimaan erilaisissa projekteissa.
Lue koko kirjoitus IOL:n blogista.

Julkaistu Insinööri -lehdessä 4/2017.

Insinööriopiskelijaliiton puheenjohtajisto kirjoittaa Insinööri-lehdessä IOL:n ääni -palstaa, jossa käsitellään ajankohtaisia asioita muun muassa insinööriopiskelijoiden elämästä ja opiskelusta, koulutuspolitiikasta ja ammattikorkeakouluista.