8.11.2017 klo 11:00

IOL:n puheenjohtaja Miihkali Härkönen kirjoittaa IOL:n ääni –palstalla jatkuvasti yhä enemmän muuttuvan työelämän huomioimisesta koulutuksessa.

Työelämä muuttuu kenties nopeammin kuin koskaan ennen etenkin aloilla, joista monella insinöörit työskentelevät. Digitalisaatio ja robotiikan kehittyminen vaikuttaa jatkuvasti enemmän työskentelyyn.

Ammattikorkeakoulujen pitää johtaa muutosta merkittävästi enemmän kuin tällä hetkellä. Esimerkiksi ammattikorkeakoulujen opettajien työskentely omalla alalla vuoden ajan jokaista viittä opetusvuotta kohtaan voi auttaa. Myös kurssimuotoja pitää uudistaa. Kajaanin ja Lapin ammattikorkeakoulut ovat kehittäneet opiskelijoilleen pelejä, jotka simuloivat oikeita tilanteita.

Vastaavanlaista uutta ajattelua tarvitaan merkittävästi enemmän tulevaisuudessa, jotta ammattikorkeakoulut kykenevät tarjoamaan jatkossakin laadukasta koulutusta työelämää varten.
 
Lue koko kirjoitus IOL:n blogista.

Julkaistu Insinööri-lehdessä 7/2017.

Insinööriopiskelijaliiton puheenjohtajisto kirjoittaa Insinööri-lehdessä IOL:n ääni -palstaa, jossa käsitellään ajankohtaisia asioita muun muassa insinööriopiskelijoiden elämästä ja opiskelusta, koulutuspolitiikasta ja ammattikorkeakouluista.