Vapriikki

Vapriikki on monipuolinen museokeskus Tammerkosken rannalla ja se tarjoaa nähtävää ja koettavaa koko perheelle. Ohjelmistossa on kerrallaan aina yli kymmenen näyttelyä, joiden teemat vaihtelevat historiasta tekniikkaan ja luonnontieteisiin.

Insinööriliiton jäsen saa Vapriikin näyttelylipun -50% hintaan itselleen / perheelleen, kun näyttää jäsenkorttia lipunoston yhteydessä. Alennus koskee tavanomaisia pääsylippuja: Aikuiset, lapset ja opiskelijat sekä perhelippu. Ilry Mobiili mobiilijäsenkortti tulee näyttää kassalla, jotta saa edun.

Apinat

Apinat – kädellisten tarina -näyttely Vapriikissa 25.2. — 23.10.2022.

Näyttelyssä voi tutustua kiehtovaan lajistoon ja niiden elinympäristöön. Miten eri apinat liikkuvat, syövät ja kommunikoivat? Miten paljon apinaa itsessämme on?

Näyttelyssä voi testata apinamaisia taitoja, kuten ruuan metsästystä, kiipeilyä ja matkimista. Apinoita kohtaavat myös uhat: elinympäristön tuhoutuminen ja sukupuutto. Miten voimme omalla toiminnallamme auttaa apinoita?

Esillä on yli 60 apinalajia Suomen tähän asti suurimmassa apinoista kertovassa näyttelyssä. Näyttelyn on tuottanut Skotlannin kansallismuseo.