Työmarkkinoiden myrsky: liittojohtajat ja poliitikot lauteilla 

Aika: lauantai 27.7. klo 12:30–15:00
Paikka: Sananvapauden lava, Kanavanranta 3, Valkeakoski
(Sanavapauden lava sijaitsee festivaalialueella)

Tervetuloa mukaan seuraamaan liittojohtajien ja poliitikkojen yhteisiä keskustelupaneeleita Työväen Musiikkitapahtuman yhteydessä Valkeakoskella.

Tule kuuntelemaan poliittisten päättäjien ja ammattiliittojen edustajien keskustelua siitä, mihin suuntaan työmarkkinajärjestelmää tulisi viedä ja millaiset lähivuodet meillä on edessä niin kotimaassa kuin Euroopan unionin tasolla. Keskusteluissa on mukana hallituksen, opposition ja ammattiyhdistysliikkeen edustajia.

Ammattiliittojen tulevaisuus Suomessa ja Euroopassa: klo 12.30–13.30

Suomen työmarkkinajärjestelmä on muutoksen tilassa. Samaan aikaan Euroopan unionin merkitys työntekijöille kasvaa vuosi vuodelta. Miltä näyttää ammattiliittojen tulevaisuus? Mikä on Euroopan unionin ja vastavalitun parlamentin merkitys palkansaajille? Entä millaisia globaaleja ilmiöitä suomalaiset työmarkkinat tulevat kohtaamaan tulevien vuosien aikana?

Ammattiliittojen tulevaisuudesta keskustelemassa Ismo Kokko (AKT), Antti Hakala (Ammattiliitto Pro), Petteri Oksa (Insinööriliitto), kansanedustaja Anna Kontula (vas.), kansanedustaja Oras Tynkkynen (vihr.).

Suomen työmarkkinajärjestelmä ja ensi talven TES-kierros: klo 13.45–15.00

Työmarkkinoilla on myrskynnyt ja hallituksen sekä ammattiyhdistysliikkeen näkemykset ovat kuluneen vuoden aikana usein eronneet toisistaan työmarkkinakysymyksissä. Takana on lakkojen talvi ja syksyllä edessä on työehtosopimuksiin liittyvät neuvottelukierrokset, joista on myös ennustettu haastavia.

Miltä hallituksen ensimmäinen vuosi on näyttänyt ammattiyhdistysliikkeen silmin? Entä mitä voidaan odottaa tulevalta työmarkkinatalvelta? Löytyykö hallituksen, opposition ja ammattiliittojen kesken yhteisiä näkemyksiä työmarkkinajärjestelmän tulevaisuudesta?

Keskustelemassa työministeri Arto Satonen (kok.), Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto, kansanedustaja Miko Bergbom (ps.) ja puoluesihteeri Mikkel Näkkäläjärvi (sd.).

Keskustelut juontaa politiikan toimittaja Jari Korkki.

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Työväen Musiikkitapahtuman kanssa Teollisuusliitto, AKT, Paperiliitto, Ammattiliitto Pro ja Insinööriliitto.