Kesäkaravaanin livetapahtumat ovat päättyneet tältä kesältä!

Lue lisää Insinööriliiton tulevista tapahtumista tapahtumakalenterista


Virtuaalikierros Maretariumissa 27.6

Meret ja järvet ovat täynnä kaloja, mutta minkälaisia? Tunnetko pasurin, sorvan ja sulkavan? Entä miten erotat muikun silakasta? Kotkassa sijaitseva Maretarium on suomalaisten kalojen luonnonmukainen jättiakvaario ja nyt sinulla on mahdollisuus hypätä mukaan suoraan lähetykseen opaskierrokselle, jonka aikana voi lähettää kysymyksiä. Lähetyksessä oppaana ja haastateltavana toimii Maretariumin akvaristi Petri Päivärinta, jota haastattelevat Mikko Kinnunen ja Jenna Matikkala.

Tästä lähetyksestä ei julkaista tallennetta, mutta lisätietoja luvassa myöhemmin. 
 


Stand up -keikka ja keskustelu 23.6.

Lähetyksen avaa koomikko Arimo Mustonen omalla keikallaan, jonka jälkeen istutaan alas ja perehdytään stand up -komedian saloihin. Mistä hyvä esitys rakentuu ja miten tunnistaa hyvän koomikon? Voiko komiikkaa opetella? Illan aikana järjestetään myös vitsikisa, jossa yleisö voi lähettää omia vitsejään ennakkoon tai esittää niitä lähetyksen aikana. Lähetyksen juontaa Insinööriliiton jäsenhankinnan koordinaattori ja huonoistakin vitseistä pitävä Milla Pennanen ja illan tähtenä toimii pitkänlinjan palkittu koomikko Arimo Mustonen sekä Paskimmat puujalkavitsit -Facebook-ryhmän perustaja Pirkka Maksimainen.

Tallenne alkaa Arimo Mustosen keikan jälkeen.

 


Viinit - kolmas Kesäkaravaanin tapahtuma 16.6.

Suomessa on yli 20 viinitilaa, joissa tuotetaan viinejä ja muita juomia jälleenmyyntiin. Minkälaista viinin valmistus ja tuottaminen Suomessa on? Mitä on viiniharrastaminen ja miten valitaan juuri se oikea viini illallispöytään? Viinien maailmasta keskustellaan yhdessä katsojien kanssa ja lähetykseen voi lähettää ennakkoon kysymyksiä tai kysyä suorassa lähetyksessä. Lähetyksen juontavat Insinööriliiton assistentti Vassa Arnell ja järjestelmäasiantuntija Tuire Siitonen ja studiossa on vieraana viinialan asiantuntija Kalle Naatula sekä Noita Wineryn viinintekijä Simon McCabe ja etäyhteyden avulla Suomen Viiniyrittäjien liiton puheenjohtaja Jorma Keijonen.

Lähetyksessä tutustutaan viininautinnon maksimointiin ja viinin ja kesäisten ruokien yhdistämiseen. Lähetyksessä myös maistellaan suomalaisia viinejä eli voit halutessasi hankkia itsellesi ennakkoon samoja tuotteita: Noita Wineryn riesling, pinot noir ja chardonnay. 

Tässä lähetyksessä arvomme ennakkoon ilmoittautuneiden kesken 2 kpl 20 € SuperLahjakorttia sekä vielä kysymysten esittäjien kesken 1 kpl Ranskassa toimivan suomalaisomisteisen Chateau Carsinin viinitilan etätastingin enintään 10 hengelle! Palkinnot ja voittajat julkaistaan lähetyksen lopuksi. Lähetyksen yhteydessä pyydettiin responsiviteetistä kertovaa kuvaa, ja sen voi nähdä tästä.


Suunnistus - Toinen Kesäkaravaanin tapahtuma 11.6.

Koko Suomi suunnistaa! Suunnistus on kasvattanut suosiotaan jatkuvasti ja sitä voi harrastaa yksin tai yhdessä, aamuin tai illoin sekä niin kaupungissa kuin metsissä. Miksi suunnistus on kivaa ja miten päästä alkuun? Mitä kaikkea suunnistuskilpailuissa on sattunut ja tapahtunut? Lähetyksen juontaa Insinööriliiton edunvalvontapäällikkö ja kokenut suunnistaja Jouko Malinen ja studiossa on vieraana Insinöörit ASK -urheiluseuran edustajat Henna Reponen ja Janne Juujärvi. Lisäksi lähetyksessä vierailee etäyhteyksillä Suomen Olympiakomitean toimitusjohtaja ja aktiivisuunnistaja Mikko Salonen, Jukola-asiantuntija everstiluutnantti evp Teijo Oksanen ja TEM hallinnonalan pääluottamusmies ja kilpailujen kokenut järjestäjä Pekka Liimatainen. 

 


Kirjallisuus - Ensimmäinen Kesäkaravaanin tapahtuma 4.6.

Nyt puhutaan kirjallisuudesta ja lukemisesta. Mitä suomalaiset lukevat? Miten lukeminen on muuttunut digitaalisten ratkaisujen myötä? Osallistu interaktiiviseen lähetykseen ja poimi lukuvinkkejä kesäksi! Lähetyksen juontaa Insinööriliiton uravalmentaja ja kirjafani Anu Kaasalainen ja studiossa on vieraana Takakansi-podcastin vetäjä ja lukuaktivisti Marko Suomi sekä Helsingin Kallion kirjaston informaatikko Piita Kiviaho.