27.6-22.8.2020 klo 10:00 - 18:00

UUTTA! Virtuaalisten kesätapahtumien sarja on nyt julkaistu! Viisi eri aihealueista koostuvaa virtuaalilähetystä sisältävät mielenkiintoista keskustelua, joka kuvataan suorana lähetyksenä Helsingistä (pl. Maretarium). Lähetyksiin voi osallistua mukaan mistä vain ja lähettää kysymyksiä ja kommentteja keskustelijoille. Jokaisessa lähetyksessä myös arvotaan palkintoja osallistujien kesken. 

Virtuaalilähetykset näkyvät Insinööriliiton verkkosivuilla osoitteessa www.ilry.fi/live. Samalle sivulle laitetaan myös tilaisuuksien tallenteet. Lähetyksiä voi myös kätevästi seurata ILRY-mobiilin kautta. Kyseessä on Insinööriliiton mobiilisovellus, josta löytyy kaikkea tarpeellista jäsenkortista lähtien. Sovelluksessa on oma osio Tapahtumakalenteri, jonka tapahtumista löytyy kaikki virtuaalilähetykset lisätietoineen. Juuri nyt kannattaa ottaa mobiilisovellus käyttöön, sillä kaikki mobiilisovellusta 4.6.-27.6. välisenä aikana käyttävät palkitaan jäätelökupongeilla, joilla saa lunastaa ilmaisen jäätelön R-kioskilta.  Kesäkaravaani-kiertue 2020

Huom! Aiemmin suunniteltuja tapahtumia on peruttu poikkeustilan vuoksi ja tieto peruutuksista ja muutoksista päivitetään tälle sivulle.

 

Virtuaalilähetys – Kirjallisuus

Milloin: to 4.6. klo 17-18.30 
Aihe: Nyt puhutaan kirjallisuudesta ja lukemisesta. Mitä suomalaiset lukevat? Miten lukeminen on muuttunut digitaalisten ratkaisujen myötä? Osallistu interaktiiviseen lähetykseen ja poimi lukuvinkkejä kesäksi!

Lähetyksen juontaa Insinööriliiton uravalmentaja ja kirjafani Anu Kaasalainen ja studiossa on vieraana Takakansi-podcastin vetäjä ja lukuaktivisti Marko Suomi sekä Kallion kirjaston informaatikko Piita Kiviaho
Ilmoittautuminen: Tästä linkistä 

Virtuaalilähetys – Suunnistus

Milloin: to 11.6. klo 17-18.30 
Aihe: Koko Suomi suunnistaa! Suunnistus on kasvattanut suosiotaan jatkuvasti ja sitä voi harrastaa yksin tai yhdessä, aamuin tai illoin sekä niin kaupungissa kuin metsissä. Miksi suunnistus on kivaa ja miten päästä alkuun? Mitä kaikkea suunnistuskilpailuissa on sattunut ja tapahtunut? Kysymyksiin vastaa konkarisuunnistajia sekä alan harrastajia.

Lähetyksen juontaa Insinööriliiton edunvalvontapäällikkö ja kokenut suunnistaja Jouko Malinen ja studiossa on vieraana Insinöörit ASK -urheiluseuran edustajat Henna Reponen jJanne Juujärvi sekä etäyhteyksillä muun muassa Suomen Olympiakomitean toimitusjohtaja ja aktiivisuunnistaja Mikko Salonen, Jukola-asiantuntija everstiluutnantti evp Teijo Oksanen ja TEM hallinnonalan pääluottamusmies ja kilpailujen kokenut järjestäjä Pekka Liimatainen.
Ilmoittautuminen: Tästä linkistä 

Virtuaalilähetys – Viinit

Milloin: ti 16.6. klo 17-18.30 
Aihe: Suomessa on yli 20 viinitilaa, joissa tuotetaan viinejä ja muita juomia jälleenmyyntiin. Minkälaista viininviljely on? Mitä on viiniharrastaminen ja miten valitaan juuri se oikea viini illallispöytään? Viinien maailmasta keskustellaan yhdessä katsojien kanssa ja lähetykseen voi lähettää ennakkoon kysymyksiä tai kysyä suorassa lähetyksessä. 

Lähetyksen juontavat Insinööriliiton assistentti Vassa Arnell ja järjestelmäasiantuntija Tuire Siitonen ja studiossa on vieraana viinialan asiantuntija Kalle Naatula sekä Noita Wineryn viinintekijä Simon McCabe ja etäyhteyden avulla Suomen Viiniyrittäjien liiton puheenjohtaja Jorma Keijonen.
Ilmoittautuminen: Tästä linkistä 

Virtuaalilähetys – Stand up -keikka

Milloin: ti 23.6. klo 17-18.30 
Aihe: Lähetyksen avaa koomikko Arimo Mustonen omalla keikallaan, jonka jälkeen istutaan alas ja perehdytään stand up -komedian saloihin. Mistä hauska esitys rakentuu ja miten tunnistaa hyvän koomikon? Voiko komiikkaa opetella? Illan aikana järjestetään myös vitsikisa, jossa yleisö voi lähettää omia vitsejään ennakkoon tai esittää niitä lähetyksen aikana. Lähetyksen juontaa Insinööriliiton jäsenhankinnan koordinaattori ja huonoistakin vitseistä pitävä Milla Pennanen ja illan tähtenä toimii pitkänlinjan palkittu koomikko Arimo Mustonen. Vieraana on lisäksi suositun Paskimmat puujalkavitsit -Facebook-ryhmän perustanut Pirkka Maksimainen.
Ilmoittautuminen: Tästä linkistä 

Virtuaalilähetys – Virtuaalikierros Maretariumissa

Milloin: la 27.6. klo 15-16.30 
Aihe: Meret ja järvet ovat täynnä kaloja, mutta minkälaisia? Tunnistatko pasurin, sorvan ja sulkavan? Entä miten erotat muikun silakasta? Kotkassa sijaitseva Maretarium on suomalaisten kalojen luonnonmukainen jättiakvaario ja nyt sinulla on mahdollisuus hypätä mukaan suoraan lähetykseen opaskierrokselle, jonka aikana voi lähettää kysymyksiä ja kommentteja asiantuntijoille. Lähetyksessä vieraana on oppaana ja haastateltavana toimii Maretariumin takvraisti Petri Päivärinta, jota haastattelevat kokenut eränkävijä Mikko Kinnunen ja kotkalainen lähiluonnossa seikkaileva Jenna Matikkala  
Ilmoittautuminen: Tästä linkistä 

Meripäiväbrunssi – Kotka

Milloin: la 25.7. klo 11 alkaen
Missä: Ravintola Vausti, Kotkankatu 7
Ala-Kymen Insinöörit kutsuu Insinööriliiton jäsenet ympäri Suomen Kotkaan kaupungin parhaaseen ravintolaan brunssille. Mikäli klo 11 kattaus tulee täyteen, järjestetään toinen kattaus klo 13.30.
Lisätiedot: Tästä linkistä 

Huvipuistopäivä – Tampere

Milloin: la 8.8. klo 10 alkaen
Missä: Särkänniemi, Laiturikatu 1
Perhetapahtuma. Särkänniemen huvipäivä tulee jälleen, entistä kauniimpana ja sujuvampana!

Tule mukaan viihtymään ja kokemaan Särkänniemi yhdessä perheesi ja ystäviesi kanssa. Päivä alkaa kahdella yksityistunnilla laitealueella, joiden ajan puisto on vain jäsenistömme käytössä. Klo 12:00 jälkeen huvittelu jatkuu koko puiston alueella yhdessä muiden vierailijoiden kanssa iltaan asti. Koko tapahtuma toimii sujuvasti etukäteen saatavilla rannekkeilla!
Lisätiedot: Tästä linkistä

Perhepäivä Korkeasaaressa – Helsinki - TÄYNNÄ

Milloin: la 22.8. klo 10 alkaen 
Missä: Korkeasaari, Mustikkamaanpolku 1
Perhetapahtuma. Yli 150 eläinlajia odottaa ihastuttavassa Korkeasaaressa.
Insinööriliiton jäsenille perheineen on katettu myös oma eväspaikka, jossa on tarjolla kevyt lounas.
Lisätiedot: Tästä linkistä

 

Risteilybrunssi – Kuopio - Peruttu
Milloin: la 27.6. klo 10–13 
Missä: Kuopio

Jokilaivabrunssi – Turku - Peruttu
Milloin:
 la 25.7. 
Missä: Turku

Jukolabrunssi - Rovaniemi - PERUTTU
Milloin: su 14.6. 
Missä: Rovaniemi

Konebrunssi – Oulainen - PERUTTU
Milloin: la 3.7. klo 11–14 
Missä: Oulainen 

Pop-brunssi – Jyväskylä - PERUTTU
Milloin: la 11.7. 
Missä: Jyväskylä 

Jazzbrunssi – Pori - PERUTTU
Milloin: pe 17.7. 
Missä: Pori 

MM-cocktailit – Hyrynsalmi - PERUTTU
Milloin: pe 17.7. 
Missä: Hyrynsalmi

Musarietkot – Valkeakoski - PERUTTU
Milloin: pe 24.7. klo 17–19 
Missä: Valkeakoski

Rockbrunssi – Oulu - PERUTTU
Milloin: la 25.7. klo 11–14 
Missä: Oulu