Työpaikkailmoituksen analysointi

Kannattaa käyttää hetki työpaikkailmoituksen analysointiin, jotta pystyt parhaiten osoittamaan sopivuutesi työtehtävään. Alla on Insinööriliiton ura-asiantuntijoiden vinkit siihen, mitä työpaikkailmoituksesta kannattaa tutkia.

Minkälaista osaamista ilmoituksessa etsitään?

Poimi työpaikkailmoituksessa esitetyt toiveet ylös erilliselle paperille tai alleviivaa ne ilmoituksesta, jotta tiedät mitä asioita sinun papereistasi on löydyttävä.  Mieti tämän jälkeen aikaisempaa työkokemustasi sekä koulutustasi ja pyri vastaamaan kunkin asian kohdalle ne asiat, jotka tukevat esitettyä toivetta. Näistä vastauksista saat poimittua sekä työhakemukseen että ansioluetteloon juuri oikeita ominaisuuksia ja tehtyä perusteluja sille, miksi olisit hyvä hakija. Juuri se, jota ilman työnantaja ei voi tulla toimeen.

Mitä työpaikkailmoituksessa lukee rivien välissä?

Pystytkö päättelemään ilmoituksesta jotain sellaista, mitä siihen ei ole kirjoitettu? Mikä esitetyistä toiveista on tärkein ja mitkä voisivat olla vähemmän tärkeitä. Muista aina käyttää hyväksesi mahdollisuus kysyä lisätietoja tehtävästä työnantajalta, koska se auttaa sinua räätälöimään hakudokumenttisi vielä selkeämmin ja mahdollistaa sinun erottautumisesi muista hakijoista.

Muista, että kukaan ei ole täydellinen

Älä keskity siihen, mitä et osaa vaan keskity vahvuuksiisi. Harvoin kukaan hallitsee täydellisesti kaikkea, mitä työpaikkailmoituksessa pyydetään. Riittää, että olet riittävän hyvä. Keskity vahvuuksiisi ja muista, että kehityskohteenakin olevat asiat ovat yleensä täysin opeteltavissa olevia taitoja.