Kesäkuu: Matkavakuutus

Kuukauden etu - MatkavakuutusMonella on varmasti mielessään reissuun lähtö jos toinenkin kesälomien aikana. Liiton jäsenenä sinulla on kattava matkavakuutuspaketti valmiina! Olet siis vakuutettuna ympäri vuoden Ifin kattavalla matkavakuutuksella, matkustatpa sitten kotimaassa tai ulkomailla. Voit kuitenkin olla huoletta jo ennen matkaa, koska vakuutukseen kuuluu myös matkan peruuntumisturva.

Matkavakuutukseen sisältyy:

  • matkustajavakuutus
  • matkatavaravakuutus
  • matkavastuuvakuutus
  • matkaoikeusturvavakuutus

Vakuutus on voimassa, kun jäsenyys on voimassa. Vakuutusturva päättyy sen vuoden lopussa, kun vakuutettu täyttää 70 vuotta. Matkavakuutuksessa ovat vakuutettuina myös vanhempansa tai isovanhempansa kanssa matkustavat alle 20-vuotiaat lapset ja lapsenlapset. Vakuutus on voimassa enintään 45 vuorokautta kunkin yksittäisen vapaa-ajan koti- tai ulkomaanmatkan alkamisesta.

Tarkemmat vakuutussisällöt näet Ifin sivuilta, Insinööriliiton omasta osiosta.

Sairauden tai tapaturman yllättäessä

Matkustajavakuutus korvaa matkan peruuntumiskuluja esimerkiksi sairauden tai tapaturman yllättäessä juuri ennen matkalle lähtöä. Se korvaa myös äkillisestä sairastumisesta, loukkaantumisesta, tai muusta vakuutusehdoissa mainitusta kriisitilanteesta aiheutuneita myöhästymis- ja keskeytymiskuluja sekä matkalla aiheutuneita hoitokuluja.

Jos sairastut tai loukkaat itsesi matkalla, tulee ensisijaisesti hakeutua Ifin sopimuslääkärille. Ifin sivuilla on näppärä kartta, josta voit nopeasti tarkistaa lähimpänä sijaitsevat Ifin sopimuslääkärit ja sairaalat.

Matkatavarasi ovat vakuutettuina

Katso tästä lähin Ifin sopimussairaala ja -lääkäri

Lajikokeiluissa on laajempi turva

Liiton jäsenyyteen kuuluva matkavakuutus on laajentunut kattamaan myös lajikokeiluja. Matkavakuutus on riittävä turva matkalla, jos harrastat tavallisia liikuntalajeja matkallasi, kuten laskettelua, pyöräilyä, juoksua, surffausta tai joogaa.

Jos et entuudestaan harrasta, mutta aiot kokeilla riskialttiita lajeja matkallasi, matkavakuutus kattaa myös seuraavat lajit:

  • Ohjattu sukelluskokeilu ja sukelluksen peruskurssi
  • Ohjattu enintään 4 tuntia kestävä lajikokeilu kiipeilylajeissa ja jäätikkövaelluksessa
  • Kuumailmapallolento ja benjihyppy
  • Tandemlento riippu- tai varjoliitimellä ja tandemhyppy laskuvarjolla

Katso tarkemmat tiedot lajikokeiluista Ifin Urheiluvakuutuksen kuvauksen kohdasta Urheiluvakuutus matkalle

Jäsenkortti kannattaa pitää aina mukana

Jäsenkortti toimii matkavakuutustodistuksenasi. Jos jäsenkortti katoaa, rikkoutuu tai jäsenkortissa olevat tiedot ovat muuttuneet, ota yhteyttä liiton asiakaspalveluun. Uusi jäsenkortti toimitetaan postitse noin kahden viikon kuluessa tilauksesta.

Kun lataat ILRY mobiilisovelluksen puhelimeen, mukanasi matkaa mobiilijäsenkortti, joka toimii yhtä lailla matkavakuutustodistuksenasi.

Kysy lisää Ifiltä

Onko sinulla kysyttävää liiton jäsenyyteen sisältyvistä vakuutuksista tai Ifin tarjoamista jäseneduista? Ifin asiakaspalvelun chat palvelee sinua tällä sivulla (ma–pe 8–20 ja la–su 10–16). Avaa chat oikeassa reunassa olevasta viesti-ikonista. Tarkempaa tietoa vakuutuksista saat myös Ifin Insinööriliitto -sivulla.

Erillisen matkavakuutustodistuksen tai viisumitodistuksen voi tilata Ifin asiakaspalvelusta (arkisin ma-pe 8-20 puh. 010 19 19 19 ) tai Ifin verkkopalvelusta.

 

 

Mikä on Kuukauden etu?

Kuukauden etu nostaa esiin kuukausittain yhden Insinööriliiton jäsenyyteen kuuluvista eduista ja palveluista ja kannustaa hyödyntämään niitä omaan tilanteeseen sopivalla tavalla.

Aikaisemmat edut: Palkkatilastot, Palkkanosturi, opiskelijoiden ja vastavalmistuvien palkkasuositukset, palkkaneuvonta, Danske Bankin edut pankkipalveluihin, Urapalvelujen työnhakuasiakirjat, tapahtumat, työsuhdeneuvonta

Muista myös nämä!

Jäsenyyteen sisältyy matkavakuutuksen lisäksi vapaa-ajan tapaturmavakuutus, järjestövakuutus liiton järjestötehtävissä ja tilaisuuksissa ollessa sekä ammatillinen vastuuvakuutus. 

Liiton jäsenenä saat Ifiltä itse ottamistasi vakuutuksista Etuohjelman alennukset. Tutustu Suomen edullisimpaan Primus-henkivakuutukseen ja muihin jäsenetuihisi.

Etkö ole vielä jäsen?

Saat ajankohtaista tietoa tapahtumista sekä muut liiton tarjoamat palvelut ja edut käyttöösi, kun liityt Insinööriliiton jäseneksi. Insinööriliittoon kuuluu 70 000 insinööriä, insinööriopiskelijaa ja muuta tekniikan alan ammattilaista.

Tervetuloa joukkoon!