Kuukauden etu bannerikuva vakuutuksetMarraskuu: Vapaa-ajan vakuutukset

Tunnetko jo jäsenyyteesi kuuluvat vakuutusedut?

Insinööriliitto on vakuuttanut jäsenensä liittovakuutuksella, joka turvaa kattavasti myös vapaa-aikaa. Tutustu vakuutuksiin ja varmista, ettet maksa turhaan tuplavakuutuksista.

Tärkeää tietoa vakuutuksista

 • Vakuutettuina ovat Insinööriliiton ja sen jäsenjärjestöjen alle 70-vuotiaat jäsenet, jotka kuuluvat Suomen sairausvakuutuslain piiriin, joiden vakinainen kotipaikka on Suomessa ja jotka asuvat vakituisesti Suomessa.
 • Vakuutusturvan voimassaolo on sidottu Insinööriliiton jäsenyyteen. Vakuutusturva päättyy sen vuoden lopussa kun vakuutettu täyttää 70.
 • Kun vakuutettu jää eläkkeelle eikä jatka jäsenmaksun maksamista, vakuutus on voimassa kuluvan vuoden loppuun.
 • Jos jäsen eroaa tai erotetaan Insinööriliitosta, vakuutusturva päättyy välittömästi.
 • Liiton vakuutusturva on toissijainen matkatavaraturvan osalta sekä opiskelijoille kaikkien turvien osalta.
 • Liitto vahvistaa pyydettäessä, että korvauksenhakija on kuulunut vahinkotapahtuman sattuessa tämän vakuutuksen piiriin.

Ifin henkilövakuutusehdot voit ladata tästä (pdf).

Jäsenkortti toimii vakuutustodistuksena

 • Voimassa oleva jäsenkortti on matkavakuutustodistus, pidä siis kortti mukanasi.
 • Jos jäsenkortti katoaa, rikkoutuu tai tietosi ovat muuttuneet, ota yhteyttä liiton asiakaspalveluun. Lisätietoa jäsenkortista.

1. Tapaturmavakuutus

Kuukauden etu Ifin bannerikuvaVakuutuksesta korvataan vapaa-aikana sattuneita tapaturmia, mikäli niitä ei korvata johonkin lakiin perustuen. Yleisistä ehdoista poiketen järjestön ottamien tapaturmavakuutusten edunsaajina ovat aina omaiset. ​

Vakuutus sisältää

 • Turva tapaturman hoitokulujen varalta
 • Turva tapaturmaisen pysyvän haitan varalta
 • Turva tapaturmaisen kuoleman varalta

Tarkempaa tietoa vakuutuksen yksityiskohdista on vakuutusehdoissa, jotka löytyvät Ifin verkkosivuilta, Insinööriliiton omassa osiosta: www.if.fi/ilry.

2. Matkustajavakuutus

Vakuutus on voimassa enintään 45 vrk kunkin yksittäisen vapaa-ajan koti- tai ulkomaanmatkan alkamisesta.

Vakuutetun vanhempansa ja isovanhempansa mukana samalla matkalla matkustavat alle 20-vuotiaat lapset ja lapsenlapset sisältyvät vakuutukseen, kuitenkin samanaikaisesti vain yhden vakuutuksen perusteella.

 • Sairauden ja tapaturman aiheuttamat kulut
 • Ennen matkaa alkaneita sairauksia ei korvata
 • Matkan peruuntumis- ja keskeytyskulut sekä matkalta myöhästyminen vakuutuksen ehtojen mukaan

3. Matkatavaravakuutus

Vakuutus on voimassa normaalin elinpiirin ulkopuolelle suuntautuvilla vapaa-ajan koti- ja ulkomaanmatkoilla, jotka kestävät enintään 45 vrk.

 • Matkatavaravakuutus
 • Matkavastuuvakuutus
 • Matkan oikeusturvavakuutus

Huomio! Tutustu tarkempiin matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen ehtoihin ja poikkeuksiin ennen matkaa Ifin verkkosivuilla, Insinööriliiton omassa osiossa: www.if.fi/ilry. Verkkosivuilta löytyvät myös tarkat korvaussummat ja omavastuut.

4. Järjestövakuutus turvaa liiton tilaisuuksissa

Insinööriliiton tehtävissä ja tilaisuuksissa ollessaan jäsenet ovat vakuutettuina järjestövakuutuksella. Vakuutus korvaa henkilö- ja omaisuusvahinkoja. Tarkemmat tiedot vakuutuksesta Ifin verkkosivuilla, Insinööriliiton omassa osiossa: www.if.fi/ilry.

Alennusta itse otetuista vakuutuksista

Ifin asiakkaana ja Insinööriliiton jäsenenä saat alennusta lähes kaikista ottamistasi vakuutuksista. Ifin Etuohjelmassa voit saada vakuutuksistasi alennusta 11–16 %. Lisätietoa alennuksista.

Voit myös vakuuttaa itsesi edullisesti Primus henki- ja tapaturmavakuutuksilla. Vakuutus antaa turvaa sekä sairauden että tapaturman aiheuttaman kuoleman varalle. Vakuutus on liiton jäsenille ja heidän perheilleen tarkoitettu jäsenetu ja sen vakuutusturvista vastaa Keskinäinen Vakuutusyhtiö Kaleva.

 

Mikä kuukauden etu?
Kuukauden etu nostaa esiin kuukausittain yhden Insinööriliiton jäsenyyteen kuuluvista eduista ja palveluista ja kannustaa jäseniä hyödyntämään niitä omaan tilanteeseen sopivalla tavalla.

Aiemmat Kuukauden edut
Lokakuu: Palkkanosturi - www.ilry.fi/palkkanosturi
Syyskuu: Member+ – www.ilry.fi/jasenedut
Elokuu: Työpaikkatori rekrypalvelu – www.ilry.fi/urapalvelut
Kesä-heinäkuu: Insinööriliiton tapahtumat – www.ilry.fi/tapahtumat

 

Etkö ole vielä jäsen?

Saat tämänkin edun käyttöösi, kun liityt Insinööriliiton jäseneksi. Insinööriliittoon kuuluu 70 000 insinööriä, insinööriopiskelijaa ja muuta tekniikan alan ammattilaista.

Tervetuloa joukkoon!

Haluatko lisätietoa?

Liiton asiakaspalvelu auttaa kaikissa jäsenyyteen liittyvissä kysymyksissä arkisin
klo 9-16 puhelimitse: 0201 801 801 (8,8 snt / min) tai sähköpostitse: asiakaspalvelu@ilry.fi

Hyödynnä palvelut

Insinööriliiton jäsenenä käytössäsi on kattavat asiantuntijapalvelut työsuhteeseen, urasuunnittteluun ja työnhakuun. Monipuoliset koulutukset tarjoavat tukea oman uran rakentamiseen, eväitä henkilökohtaiseen edunvalvontaan ja uusia ammatillisia taitoja.