Kuvituskuva Kuukauden etu palkkaneuvontaMaaliskuu: Palkkaneuvonta

Liiton jäsenenä saat monipuolista apua palkkaan liittyvissä kysymyksissä. Tutustu miten voit eri tilanteissa hyötyä liiton palkkaneuvonnan työkaluista.

Liiton palkkaneuvonta on myös esimiesten ja yrittäjien käytettävissä, jos kilpailukykyisen palkan määrittäminen insinööritehtäville mietityttää.

 

Alkupalkkasuositukset vastavalmistuneelle

Tutkinto suoritettuna ja työpaikan metsästys käynnissä; miten osaan asettaa palkkatoiveen kohdilleen?

Vastavalmistuneen kannattaa hyödyntää liiton verkkosivujen alkupalkkasuositukset. Suosituspalkat on määritelty ennen valmistumista hankitun oman alan työkokemuksen määrän mukaan.
Liiton palkkasuosituksiin kannattaa tutustua jo opintojen aikana, sillä liitto julkaisee myös kesätyö- ja harjoittelupalkkasuositukset, jotka päivitetään vuosittain.

Palkkapohdinnat uran eri käänteissä

Miten haarukoin palkkatoiveen uutta työpaikkaa hakiessa?
Onko nykyisen työni palkkaus kohdillaan?

Jäsensivujen Palkkanosturi (kirjautuminen jäsennumerolla) on erinomainen työkalu palkkatoiveen haarukointiin, mutta sen avulla voi myös tarkistaa miten oma palkka asemoituu suhteessa muihin vastaavaa työtä tekeviin insinööreihin. Palkkanosturi huomioi sekä työtehtävään että työnantajaan liittyviä muuttujia. Palkkanosturia pääset käyttämään kätevästi myös Insinööriliiton mobiilisovelluksella, jonka voit ladata älypuhelimeesi maksutta Apple App Store ja Google Play-sovelluskaupoista. Lisäohjeet mobiilisovellukseen.

Liitto julkaisee vuosittain Palkkatilaston, jossa on monipuolinen kattaus Palkkaneuvonnan taustatiedotinsinöörien palkkataulukoita ja -käyriä eri aloilta, tehtävistä ja maantieteellisiltä alueilta. Tilastot perustuvat yli 10 000 insinöörin palkkatietoihin. Palkkatilastot ovat käytettävissä jäsensivuilla (kirjautuminen jäsennumerolla) ja tilastojen painettu versio postitettiin jäsenille Insinööri-lehden 1/2018 mukana helmikuussa.

Varmuutta palkkaneuvotteluihin

Palkkakeskustelun paikka; miten neuvottelen itselleni palkankorotuksen?

YTN:n Paranna palkkaasi -opas tarjoaa sekä perustietoa palkkauksesta että käytännön apua palkkakeskusteluihin. Oppaasta löytyy myös palkkaneuvottelijan muistilista, joka on oiva apu valmistautumisessa.

Liitto järjestää jäsenilleen myös palkkakoulutusta, joten kannattaa tarkistaa koulutuskalenterista ajankohtainen tarjonta. Jos koulutusta ei ole sopivasti tarjolla, kannattaa tutustua jäsensivujen Vinkkejä palkkaneuvotteluun -osioon sekä Miten neuvottelen palkasta -webinaarin tallenteeseen. 

Liiton asiantuntijat ovat apunasi

Verkosta löytyvien työkalujen ja materiaalien lisäksi liiton asiantuntijoilta saa myös henkilökohtaista palkkaneuvontaa. Henkilökohtaista neuvontaa kannattaa hyödyntää esimerkiksi suunnatessasi töihin ulkomaille ja halutessasi selvittää kohdemaan palkkatasoa tarkemmin.
Soita tai laita viestiä liiton asiakaspalveluun ja puhelusi tai viestisi välitetään palkkaneuvontatiimille.

Arkisin klo 9–16
0201 801 801 (8,8 snt/min)
asiakaspalvelu@ilry.fi

Mikä Kuukauden etu?

Kuukauden etu nostaa esiin kuukausittain yhden Insinööriliiton jäsenyyteen kuuluvista eduista ja palveluista ja kannustaa jäseniä hyödyntämään niitä omaan tilanteeseen sopivalla tavalla.

Aikaisemmat edut:
Tammikuu: Sopimusten tarkistuttaminen
Helmikuu: Danske Bank

Vaihtamassa työpaikkaa?

Jos mietit palkka-asioita työpaikan vaihdoksen vuoksi, tutustu liiton asiantuntijoiden laatimaan infopakettiin. Työpaikan vaihtamisessa on yllättävän monta asiaa, jotka kannattaa huomioida, jotta siirtyminen sujuu mahdollisemman jouhevasti.

Työpaikan vaihtajan vinkkilista

Etkö ole vielä jäsen?

Saat tämänkin edun käyttöösi, kun liityt Insinööriliiton jäseneksi. Insinööriliittoon kuuluu 70 000 insinööriä, insinööriopiskelijaa ja muuta tekniikan alan ammattilaista.

Tervetuloa joukkoon!