Tarkistuta työsopimus liiton asiantuntijallaTammikuu: Sopimusten tarkistuttaminen

Tammikuussa on liikkeellä paljon uusien haasteiden pariin työelämässä siirtyviä. Kun työtehtävän vaihto on edessä, kannattaa ottaa avuksi liiton jäsenyyteen kuuluvat palvelut, joiden avulla voi varmistaa sujuvan vaihdon.

Vinkkilista työpaikan vaihdoksessa huomioitavista asioista

Työsopimuksen sisältöön kannattaa tutustua rauhassa ennen allekirjoittamista. Tiesitkö, että voit myös lähettää sopimuksesi liiton työsuhdeasiantuntijan kommentoitavaksi? Vasta kun tiedät mitä allekirjoitat ja ymmärrät, mitä sopimuksen ehdot voivat kohdallasi tarkoittaa, voit punnita etuja ja riskejä ja tehdä päätöksen. Työsopimuksen tarkistuttaminen ei tarkoita, että epäilisit sopimuksessa olevan laittomuuksia tai ongelmia, mutta on hyvä ymmärtää mihin sitoutuu ja millaisilla ehdoilla. Jos esimerkiksi kilpailukieltosopimus on tiukka, sen korvaukseksi voi haluta neuvotella korkeamman palkan.

Näin saat hyödynnettyä etusi:

Jos haluat liiton asiantuntijan kommentit uuteen työsopimukseesi, lähetä sopimuksesi sähköisessä muodossa liiton asiakaspalveluun, mieluiten jäsensivujen salattu sähköposti -toiminnon kautta. Jäsensivuille pääset kirjautumaan jäsennumerollasi, jonka löydät jäsenkortistasi ja Insinööri-lehden takasivun osoitekentästä.

Liiton asiantuntijat kommentoivat myös muita työsuhteeseen liittyviä sopimuksia, kuten

  • komennus-, johtaja- ja osakassopimukset
  • erilliset, laajemmat kilpailukielto- ja salassapitosopimukset
  • immateriaalioikeuksiin liittyvä sopimukset
  • työehtosopimusten mukaiset paikalliset sopimukset
  • muiden paikallisten sopimusten kommentointi (esim. sopimukset liukuvasta työajasta, sopimukset varhaisesta puuttumisesta)

Sähköinen Työelämähelppari tarjoaa yleisiä ohjeita erilaisiin työelämän tilanteisiin.

Työelämähelppari

 

Mikä kuukauden etu?
Kuukauden etu nostaa esiin kuukausittain yhden Insinööriliiton jäsenyyteen kuuluvista eduista ja palveluista ja kannustaa jäseniä hyödyntämään niitä omaan tilanteeseen sopivalla tavalla.

Aiemmat Kuukauden edut

Joulukuu: Fujitsu ja F-Secure: www.ilry.fi/edut
Marraskuu: Vapaa-ajan vakuutukset - www.ilry.fi/vakuutukset

Lokakuu: Palkkanosturi - www.ilry.fi/palkkanosturi
Syyskuu: Member+ – www.ilry.fi/jasenedut
Elokuu: Työpaikkatori rekrypalvelu – www.ilry.fi/urapalvelut
Kesä-heinäkuu: Insinööriliiton tapahtumat – www.ilry.fi/tapahtumat

 

Etkö ole vielä jäsen?

Saat tämänkin edun käyttöösi, kun liityt Insinööriliiton jäseneksi. Insinööriliittoon kuuluu 70 000 insinööriä, insinööriopiskelijaa ja muuta tekniikan alan ammattilaista.

Tervetuloa joukkoon!

Haluatko lisätietoa?

Liiton asiakaspalvelu auttaa kaikissa jäsenyyteen liittyvissä kysymyksissä arkisin
klo 9-16 puhelimitse: 0201 801 801 (8,8 snt / min) tai sähköpostitse: asiakaspalvelu@ilry.fi

Hyödynnä palvelut

Insinööriliiton jäsenenä käytössäsi on kattavat asiantuntijapalvelut työsuhteeseen, urasuunnittteluun ja työnhakuun. Monipuoliset koulutukset tarjoavat tukea oman uran rakentamiseen, eväitä henkilökohtaiseen edunvalvontaan ja uusia ammatillisia taitoja.