Joulukuu: Ammattikuntatunnukset

Kuukauden etu - ammattikuntatunnuksetInsinööriliitto täyttää ensi vuonna 100 vuotta. Valmistaudu juhlavuoteen hankkimalla oma ammattikuntatunnus - ole ylpeästi insinööri!

Insinöörisormus on myös hyvä lahjaidea tuoreelle insinöörille. Ammattikuntatunnuksen voi hankkia, vaikka omasta valmistumisesta olisikin jo vierähtänyt tovi. 

Sormus ja rintamerkki

Insinöörisormus ja rintamerkki ovat ammattikunnan näyttäviä tunnuksia, jotka kertovat ammattikunniasta ja perinteestä. Insinöörisormusta pidetään vasemmassa keskisormessa. Sormuksiin kaiverretaan kantajan nimikirjaimet, lyhenne oppilaitoiksesta, josta on valmistuttu, valmistumisvuosi sekä sarjanumero.

Insinöörisormuksella on pitkä historia ja tuhansia kantajia.  Vuodesta 1962 lähtien sormuksessa on ollut taidegraafikko Olof Erikssonin Insinööriliitolle suunnittelema tunnus, suhdeviivaimen poikkileikkaus. Perinteisen version lisäksi sormuksesta on myös sirompi malli. Sormuksia tehdään kelta- ja valkokullasta sekä hopeasta. Sormuksen lisäksi ammattikuntatunnuksena on käytössä rintamerkki. 

Sormukset ja rintamerkit valmistaa helsinkiläinen Kultasepänliike Widemark. Insinööriliitolla on yksinoikeus insinöörisormusten ja rintamerkkien välittämiseen. 

Insinöörilakki

Legendaarinen insinöörilakki eli tuttavallisemmin imppulakki on ollut insinöörien ja insinööriopiskelijoiden päätunnus jo 50 vuotta. Insinööriopiskelijalla on lakin käyttöoikeus ensimmäisen opintovuoden vapusta alkaen. Tutustu lakkiohjesääntöön.

Wahlmanin valmistama insinöörilakki maksaa jäsenille postituskuluineen 107 euroa ja ei-jäsenille 152 euroa.

Näin tilaat sormuksen ja lakin

Tilaa insinöörilakki sähköisellä tilauslomakkeella

Tutustu sormusten valikoimaan, toimitusaikoihin ja hintoihin.

Mikä on Kuukauden etu?

Kuukauden etu nostaa esiin kuukausittain yhden Insinööriliiton jäsenyyteen kuuluvista eduista ja palveluista ja kannustaa hyödyntämään niitä omaan tilanteeseen sopivalla tavalla.

Aikaisemmat edut: Sopimusten tarkistuttaminenDanske BankPalkkaneuvontaInsinöörilehti ja verkkolehtiUravalmennusMatkavakuutus
Ajankohtaiset jäsenetukampanjatKoulutuksetYksityiselämän oikeudellinen neuvontaLuottamusmies, Member+

IL 100 - Kohti juhlavuotta

Insinööriliitto täyttää 100 vuotta! Insinöörit ovat olleet rakentamassa nykyistä elinympäristöä ja yhteiskuntaa sekä muovaavat vahvasti myös tulevaisuutta. Juhlavuoden 2019 tapahtumilla ja tempauksilla halutaan rikkoa perinteisiä käsityksiä insinööreistä ja muistutetaan mieleen, että insinöörityö näkyy kaikilla elämänalueilla. Juhlavuoden yksi päätapahtumista on kuusiosainen Tulevaisuutta luomassa -konserttikiertue, jonka tuotot lahjoitetaan tukemaan suomalaisten lasten ja nuorten hyvinvointia.

Tutustu juhlavuoden ohjelmaan.

Etkö ole vielä jäsen?

Pääset hyödyntämään tätä ja montaa muuta jäsenetua ja -palvelua, kun liityt Insinööriliiton jäseneksi. Insinööriliittoon kuuluu 70 000 insinööriä, insinööriopiskelijaa ja muuta tekniikan alan ammattilaista.
Tervetuloa joukkoon!

Jos sinulla on kysyttävää jäsenyydestä, ota yhteyttä asiakaspalveluumme! Avoinna arkisin klo 9-16 puh 0201 801 801 (8,8 snt/min) tai sähköpostitse asiakaspalvelu@ilry.fi