19.3. Kemianteollisuuden työehtosopimus on julkaistu liiton sivuilla.

13.3. Energia-alan ylempien toimihenkilöiden työehtosopimus on julkaistu liiton sivuilla.

9.3. EPA-aloille on saatu neuvottelutulos 5.3. Tulos on nyt neuvottelujärjestöjen hyväksyttävänä.

26.2. Suunnittelualan työehtosopimus on julkaistu liiton sivuilla.

25.2. Energia- ja suunnittelualojen työehtosopimukset on hyväksytty, ja ne ovat nyt voimassa.

20.2. Energia- sekä suunnittelu- ja konsulttialoilla on saatu neuvottelutulokset alojen ylempien toimihenkilöiden työehtosopimuksesta. Tuloksia käsitellään liittojen hallinnoissa ensi viikolla.

17.2. YTN:n ict-alan ja tietotekniikan palvelualan sekä Tietoalan neuvottelutulokset on hyväksytty uusiksi työehtosopimuksiksi.

14.2. Allekirjoitettu työehtosopimus, neuvottelutulos ja neuvotteluaikoja

YTN ja Palvelutyönantajat Palta ovat saaneet neuvottelutuloksen ict-alan ylempien toimihenkilöiden työehtosopimuksesta. Tulosta käsitellään liittojen hallinnossa ensi viikolla. 

Energiateollisuudessa alan ylempiä toimihenkilöitä koskeva ylityö- ja vapaa-ajalla työasioissa matkustamisen kielto on edelleen voimassa. Helmikuun alussa alkaneet kiellot ovat voimassa siihen saakka, kun uusi työehtosopimus saadaan voimaan. Seuraava neuvottelu YTN:n ja Energiateollisuus ry:n välillä on ke 19.2.

Teknologiateollisuuden ylempien toimihenkilöiden työehtosopimus on allekirjoitettu. Se on luettavissa Insinööriliiton sivuilta.

13.2. Insinööriliitton on tullut kyselyitä lakkoavustusten maksamisesta tapauksissa, joissa lakon järjestänyt taho on jokin toinen ammattiliitto. Tuoreet lakkoavustusohjeet ovat täällä.

Kemian alan ylempien toimihenkilöiden työehtosopimus on hyväksytty.

12.2. YTN sai kemian alalla neuvottelutuloksen eilen 11.2. Tulosta käsiteltiin eilen taustaryhmässä ja käsitellään tänään liittojen hallinnoissa. Tulos etenee torstaina YTN:n hallituksen hyväksyttäväksi.

10.2. Neuvottelutulos, ylityö- ja matkustuskieltoja sekä uusia neuvotteluaikoja

Viime torstai-iltana YTN sai valmiiksi sopimuskierroksen ensimmäisen neuvottelutuloksen, kun YTN ja Teknologiateollisuus ry totesivat tuloksen olevan valmis vietäväksi järjestöjen hallintojen käsittelyyn.

YTN teknologiateollisuuden taustaryhmä käsittelee tulosta huomenna tiistaina ja YTN:n hallitus torstaina 13.2. Välillä on liittojen hallintojen käsittelyt.

Energiateollisuudessa alan ylempiä toimihenkilöitä koskeva ylityö- ja vapaa-ajalla työasioissa matkustamisen kielto on edelleen voimassa. Helmikuun alussa alkaneet kiellot ovat voimassa siihen saakka, kun uusi työehtosopimus saadaan voimaan. Seuraava neuvottelu YTN:n ja Energiateollisuus ry:n välillä on torstaina 13.2.

YTN:n ja Palvelutyönantajat Palta ry:n välinen neuvottelu ict-alan työehtosopimuksesta on seuraavaan kerran tiistaina 11.2. Samana päivänä ovat myös YTN:n ja Kemianteollisuus ry:n sekä YTN suunnittelualan ja Teknologiateollisuus ry:n välillä.

Keskiviikkona 12.12. on neuvottelut tietoalan ja Teknologiateollisuus ry:n kesken.

17.1. Uusia lakkovaroituksia, ohjeita mahdollisiin työtaistelutoimiin

Viikonlopun lakkovarotusten jatkoksi uusia lakkovaroituksia on jätetty tällä viikolla muun muassa energia-alan toimihenkilöille. Toteutuessaan lakko alkaa 1. helmikuuta erikseen ilmoitetuissa konserneissa.

YTN:llä ei ole voimassa olevia painostustoimia, joten ylemmät toimihenkilöt tekevät lakkotaloissa töitä normaalisti pysytellen omissa työtehtävissään. Mikäli henkilöt ovat toimihenkilötehtävissä ja kuuluvat näin ollen lakon piiriin, YTN:n liittojen jäsenten oletetaan osallistuvan lakkoon.

Tilanne on sama myös muiden painostustoimien, kuten ylityökiellon osalta. Mikäli jäsen kuuluu vastaavan työehtosopimuksen piiriin, painostustoimet koskevat myös häntä.

Lakkoon kuuluvien työehtosopimusten piirissä oleville ja lakkoon osallistuville jäsenille maksetaan lakkoavustus. Jos siis työskentelet toimihenkilötehtävissä esimerkiksi energiateollisuudessa lakkoon julistetuissa tehtävissä, osallistut lakkoon ja saat lakkoavustuksen.

Tarkempia tietoja meneillään olevista painostustoimista on asianomaisten liittojen nettisivuilla.

Tilanne 13.1.
YTN:llä ei ole voimassa painostustoimia

Viikonlopun aikana (11.-12.1.2020) Teollisuusliitto, Paperiliitto ja Ammattiliitto Pro antoivat useille aloille lakkovaroituksia. Osa lakoista on yrityskohtaisia. Tarkempia tietoja meneillään olevista painostustoimista on kyseisten liittojen nettisivuilla.

YTN:llä ei ole tällä hetkellä meneillään painostustoimia tai päätöksiä niiden aloittamisesta yhdelläkään sopimusalalla. Neuvottelujärjestö pyrkii työehtosopimuksiin neuvottelemalla. Tällä viikolla neuvotteluja jatketaan teknologiateollisuudessa, suunnittelualalla, ict:ssä, kemiassa, energiassa ja tietoalalla.

YTN:n päivystyspuhelin on edelleen käytössä arkisin klo 9-15 numerossa 040 352 3671. Lisätietoja voi myös kysellä oman alan vastuullisilta asiamiehiltä, YTN:n neuvottelupäälliköltä tai lähettämällä kysymyksen s-postilla osoitteeseen lakko@ytn.fi.

 

Tietoa lakoista
https://www.ilry.fi/ajankohtaista/uutiset/kysymyksia-ja-vastauksia-lakosta

Tietoa ylityö- ym. kielloista
https://www.ilry.fi/ajankohtaista/uutiset/ylityokiellosta-ja-vapaa-ajall...

Tietoa lakkoavustuksista
https://www.ilry.fi/ajankohtaista/uutiset/tietoa-lakkoavustuksesta

Lakkoavustusten haku 4.-10.2.
https://www.ilry.fi/ajankohtaista/uutiset/hae-lakkoavustuksesi-4-102-val...

YTN:n neuvottelusivut
https://ytn.fi/tes-ja-sopimustoiminta/neuvottelut/