Urapalvelut

Insinööriliiton monipuoliset urapalvelut ovat myös opiskelijajäsenten käytössä. Asiantuntijoiden apua on tarjolla työnhakuun ja oman uran suunnitteluun liittyvissä kysymyksissä.

Hyödynnä liiton verkkosivujen vinkit ja sähköiset työkalut kuten Kesäduunitori, Työpaikkatori ja Rekrystudio. Sähköisiä työkaluja käyttääksesi kirjaudu jäsennumerollasi, jonka löydät jäsenkortistasi.Voit saada ura-asiantuntijoilta myös henkilökohtaista ohjausta.

Palkkaneuvonta

Liitto julkaisee vuosittain palkkasuositukset vastavalmistuneille insinööreille ja opiskelijoille kesätöihin sekä työharjoitteluun. Suosituksissa huomioidaan suoritettujen opintopisteiden määrä sekä opiskeluaikainen työkokemus.

Jos mietit sopivaa palkkatoivetta työhakemukseen, kannattaa hyödyntää liiton verkkosivujen Palkkanosturi ja Palkkatilastot. Voit myös saada henkilökohtaista neuvontaa juuri sinun tilanteesi huomioiden.

Työsuhdeneuvonta

Insinööriliiton työsuhdeneuvonta opastaa ja auttaa työsuhteisiin ja työelämän arkeen liittyvissä asioissa. Voit esimerkiksi tarkistuttaa työsopimuksesi ennen allekirjoittamista liiton asiantuntijoilla. Työsuhdeneuvonnassa jäseniä palvelevat asiamiehet, lakimiehet ja työsuhdeneuvojat.

Poimi vinkit Valmistuvien verkosta

Valmistuvien verkkoon on koottu tietoa ja työkaluja, joista on apua siirtyessäsi opiskelijasta insinööriksi ja työnhakijaksi sekä -tekijäksi.

Katse tulevaisuuteen

Insinööriliiton Get a Life- verkkotyökalun avulla pääset luomaan itsellesi erilaisia vaihtoehtoisia tulevaisuudenpolkuja, jotka syntyvät tekemiesi valintojen tuloksena. Työkalu on kehitetty yhteistyössä Turun Yliopiston Tulevaisuuden Tutkimuskeskuksen kanssa.