Valmistumisilmoitus insinöörijäsenyys

Kun olet valmistunut insinööriksi, on aika tehdä valmistumisilmoitus liittoon. Valmistumisilmoituksella kerrot valmistuneesi ja päivität jäsentietosi ajan tasalle. Samalla myös jäsenyytesi muuttuu, sillä et voi olla enää opiskelijajäsen vaan siirryt insinöörijäseneksi valitsemaasi jäsenjärjestöön. Tee valmistumisilmoitus heti valmistuttuasi tai aikaisintaan kuukautta ennen valmistumispäivääsi.

Ilmoita valmistumisesta sähköisellä lomakkeella
(kirjautuminen jäsennumerolla)

tai lähetä ilmoitus asiakaspalveluun asiakaspalvelu@ilry.fi

Muista tarkistaa työttömyyskassa

Jos et ole vielä työttömyyskassan jäsen, liity kassan jäseneksi samalla, kun teet valmistumisilmoituksen. Kassan jäsenyys ei automaattisesti kuulu liiton jäsenyyteen vaan sinun tulee itse ilmoittaa liittyväsi työttömyyskassaan. Työttömyyskassaan liittyminen ja työssäoloehdon kerääminen tarkoittaa, että työttömyysjakson osuessa kohdallesi, voit olla oikeutettu ansiosidonnaiseen työttömyyspäivärahaan, joka on aina suurempi kuin Kelan maksama peruspäiväraha. Kassaan liittymishetkellä tulee olla työsuhteessa.
Haluatko lisätietoa työttömyyskassasta? Lue lisää täältä.

Hyödyt jäsenyydestäsi

Saatat nyt pohtia miksi jäsenyyttä Insinööriliitossa tulisi jatkaa myös valmistumisen jälkeen. Olet opintojesi aikana kerännyt hyvää työkokemusta ja saanut jo käsityksen siitä, mitä kaikkea insinöörin työ voi pitää sisällään. Matkasi ammattilaiseksi on alkanut ja jotta se sujuisi mahdollisimman hyvin, on hyödyllistä, että mukana matkassa kulkee osaava kumppani, joka sparraa ja auttaa sinua erilaisissa tilanteissa, joita työelämässä kohtaat.

Insinööriliitto on insinööreihin ja muihin tekniikan alan ammattilaisiin keskittyvä ammattiliitto, jonka toimistolla lähes 80 asiantuntijaa on valmiina auttamaan ja neuvomaan juuri sinua. Tilanteesi voi vaihdella työnhausta työsuhteen aloittamiseen, palkkaneuvottelusta yrittäjyyden aloittamiseen. Kaikissa näissä tilanteissa Insinööriliitto on kumppanisi, jonka puoleen voit kääntyä ja saada asiantuntijoilta henkilökohtaista neuvontaa.

Valmistumisen jälkeen

Insinööriliitto on eduksesi arjessa

Liiton jäsenenä aukeaa mahdollisuus osallistua monipuolisiin koulutuksiin ja erilaisiin tilaisuuksiin, joissa voit paitsi kehittää omaa osaamistasi, myös solmia uusia tuttavuuksia ja laajentaa verkostoasi. Verkostot ovatkin yksi tärkeä osa liiton jäsenyyttä. 

Tutustu laskelmaan jäsenyyden hyödyistä.

Uusi jäsenjärjestösi odottaa sinua tapahtumiin

Opiskeluaikana olet kuulunut Insinööriliittoon Insinööriopiskelijaliiton ja oman paikallisyhdistyksesi kautta. Kun valmistut, siirryt jäseneksi joko itse valitsemaasi jäsenjärjestöön tai oman asuinalueesi jäsenjärjestöön. Valittavana on sekä valtakunnallisia että alueellisia järjestöjä, joihin voit tutustua ja valita sopivimman. Jos et itse tee valintaa, jäsenyytesi siirtyy automaattisesti oman asuinpaikkakuntasi mukaiseen jäsenjärjestöön.

Uusi jäsenjärjestösi tarjoaa erilaista toimintaa ja etuja, johon voit tutustua järjestön verkkosivuilla. Kannattaa osallistua tapahtumiin ja ehdottaa rohkeasti uusia ideoita, jos koet, että jokin sinua kiinnostava toiminta puuttuu valikoimasta.

Jäsenmaksu ja valmistuneen alennus

Kokonaisjäsenmaksu on jäsenjärjestöstä riippuen noin 32–40 € kuukaudessa. Jäsenmaksu koostuu kolmesta osasta: liittomaksusta, jäsenjärjestön jäsenmaksusta sekä mahdollisesta Korkeasti koulutettujen kassa KOKO:n jäsenmaksusta. Valmistumisilmoituksen tehnyt, Insinööriopiskelijaliittoon opiskeluaikana liittynyt jäsen saa ilman erillistä alennushakemusta 18 kuukauden ajalta jäsenmaksualennuksen alkaen valmistumispäivästä.

Huomioi jäsenmaksua miettiessäsi, että ammattiliiton jäsenmaksu on kokonaisuudessaan verovähennyskelpoinen ja verovähennys huomioituna maksettavaksi jää huomattavasti jäsenmaksua pienempi osa. Insinööriliitto ilmoittaa jäsenmaksutiedot suoraan verottajalle, joten niiden pitäisi löytyä valmiina veroilmoituksestasi. 

Jos kuitenkin päätät, ettet halua jatkaa jäsenyyttä, sinun on ilmoitettava Insinööriliiton asiakaspalveluun jäsenyytesi päättämisestä sähköpostitse tai postitse. Viestissä on mainittava jäsennumero tai syntymäaika.

Ilmoita liittoon

Päivitä tietosi ja jäsenyytesi ajan tasalle tekemällä valmistumisilmoitus.

Tee valmistumisilmoitus sähköisellä lomakkeella (kirjautuminen jäsennumerolla) tai
tai lähetä ilmoitus asiakaspalveluun asiakaspalvelu@ilry.fi

 

 

Ota edut käyttöön
Ylpeästi insinööri

Tilaa valmistujaislahjaksi insinöörisormus. Jäsenenä hankit ammattikuntatunnukset edullisemmin.

Sormukset ja muut ammattikuntatunnukset