Insinööriliiton jäsenyys sisältää kattavan vakuutuspaketin sekä työelämään että vapaa-ajalle. Vakuutussopimus on tehty If Vakuutuksen kanssa.

Onko sinulla kysyttävää liiton jäsenyyteen sisältyvistä vakuutuksista tai Ifin tarjoamista jäseneduista? Ifin asiakaspalvelun chat palvelee sinua tällä sivulla (ma-pe klo 8 - 20, la-su klo 10 - 16).

Uutta - vakuutuksen voimassaoloaika nousee!

Liittovakuutus laajenee ja vakuutus on 1.7.2019 alkaen voimassa sen vuoden loppuun, kun jäsen täyttää 90 vuotta. Muutos astuu voimaan jäsenille automaattisesti eikä se vaadi jäseneltä toimenpiteitä. Muilta osin vakuutusehdot säilyvät ennallaan.

Liiton järjestövakuutus sisältää kattavan matkavakuutuksenInsinööriliiton jäsenenä olet vakuutettuna seuraavilla vakuutuksilla:

Liittovakuutus, johon kuuluu vapaa-ajan matkustajavakuutus, matkatavaravakuutus sekä vapaa-ajan tapaturmavakuutus. Vakuutus on voimassa sen vuoden loppuun, jolloin täytät 70.
Huomio! 1.7.2019 alkaen liittovakuutus on voimassa sen vuoden loppuun, jolloin täytät 90. Vakuutus kattaa yli 70 ja alle 90-vuotiaiden vahingot 1.7.2019 alkaen, ei takautuvasti.

  • Matkustajavakuutuksesta on hyötyä, jos esimerkiksi loukkaannut tai sairastut lomamatkalla.
  • Matkustajavakuutukseen sisältyvät myös samalla matkalla mukana olevat omat alle 20-vuotiaat lapset ja lapsenlapset.
  • Tapaturmavakuutus kattaa tapaturmien hoitokuluja (kuten lääkärikäynnit) sekä sisältää turvaa pysyvän vammautumisen ja tapaturmaisen kuoleman varalta.
  • Liittovakuutukseen sisältyy myös matkatavaravakuutus, joka korvaa matkatavaroille aiheutuvia vahinkoja 1 120 euroon asti. Omavastuu vakuutuksessa on 150 euroa. Matkatavaravakuutus sisältää myös matkavastuuturvan ja matkaoikeusturvan. 

Vastuuvakuutus, joka on tarkoitettu ammatissa aiheutuvien vahinkojen varalle.

  • Vastuuvakuutus antaa turvaa vahingonkorvausvelvollisuuden varalta (koskee henkilövahinkoja ja esinevahinkoja, jotka ammatissasi virheellä tai laiminlyönnillä aiheutat työnantajallesi, työtoverillesi tai sivulliselle henkilölle ja joista voimassa olevan oikeuden mukaan olet korvausvastuussa).​
  • Jos joudut tilanteeseen, jossa arvelet tarvitsevasi tämän vakuutuksen tarjoamaa turvaa, ota yhteyttä ensin Insinööriliiton asiakaspalveluun.

 Järjestövakuutus, joka on tarkoitettu liiton tilaisuuksissa sattuvien vahinkojen varalle.

Tutustu vakuutusten sisältöön tarkemmin Ifin verkkosivuilla

Hyvä tietää

Voimassa oleva jäsenkortti toimii matkavakuutustodistuksenasi (mobiilisovelluksen jäsenkortti tai perinteinen, muovinen jäsenkortti). Mikäli käytössäsi ei ole vielä Insinööriliiton mobiilisovellusta ja sähköistä jäsenkorttia, tutustu ja lataa Insinööriliiton mobiilisovellus

Erillisen matkavakuutustodistuksen tai viisumitodistuksen voi tilata Ifin asiakaspalvelusta (ma–pe klo 8–20, la–su klo 10–16)  puh. 010 19 19 19 tai Ifin verkkopalvelusta.

Oletko matkalla ja tarvitset lääkäriä? 

Tarkista tästä lähin Ifin sopimussairaala ja -lääkäri

Näin haet korvausta vapaa-ajan vakuutuksista:

  1. Kirjaudu pankkitunnuksillasi Ifin Omille sivuille osoitteessa if.fi/omatsivut
  2. Valitse sivun yläreunasta Omat vahingot. Omat vahingot -sivulla näet kaikki vahinkoihin liittyvät asiakirjat.
  3. Valitse vahinkoilmoitus, jonka haluat täyttää. Jos esimerkiksi ilmoitat sattuneesta tapaturmasta, niin valitse valikosta ”Minä ja perheenjäseneni” vahinkoilmoituspohja nimeltä ”Tapaturma: Ilmoita uudesta vahingosta tai täydennä kuluja aikaisemmin ilmoittamaasi vahinkoon”. 
  4. Täytä ilmoitus ja klikkaa lopuksi lähetä.

Useissa tapauksissa saat korvauspäätöksen heti. Muissa tapauksissa If ottaa sinuun yhteyttä. Kuitteja tai tositteita ei tarvitse liittää vahinkoilmoitukseen, vaan If pyytää niitä tarvittaessa. Lisätietoja vahinkoasioista saat osoitteesta if.fi/henkilövahingot.

Voit myös soittaa Ifiin ja hoitaa vahinkoilmoituksen puhelimitse. Voit hoitaa sekä vakuutus- että korvausasiasi numerossa 010 19 19 19 ma–pe klo 8–20, la–su klo 10–16.