Vastauksia kysymyksiin aiheista: opiskelijajäsenen jäsenmaksu, työttömyyskassaan liittyminen, opintojen viivästyminen tai keskeytyminen, valmistuminen, jäsenkortti, jäsensivuille kirjautuminen ja jäsentietomuutokset.

Opiskelijajäsenen jäsenmaksu

Insinööriopiskelijaliiton opiskelijajäsenten jäsenmaksu on 30 euroa, joka laskutetaan liittyessä. Jäsenmaksu kattaa opiskelijajäsenyyden valmistumiseen asti, kuitenkin enintään viisi vuotta. Viiden vuoden jäsenyysajan täytyttyä 30 euron jäsenmaksu peritään vuosittain valmistumiseen asti.

Jos opiskelijajäsen liittyy Korkeasti koulutettujan kassa KOKOn jäseneksi Insinööriliiton kautta, häneltä laskutetaan loppuvuoden täysiltä jäsenyyskuukausilta työttömyyskassamaksu (vuonna 2020 5,50 euroa kuukaudessa). Seuraavilta vuosilta työttömyyskassamaksu laskutetaan vuosittain kertamaksuna.

 

Työttömyyskassaan liittyminen

Työttömyyskassaan kannattaa liittyä heti, kun on palkkatyössä, kuten esimerkiksi kesätöiden aikana. Insinööriopiskelijaliiton jäsenenä voit liittyä Korkeasti koulutettujen kassa KOKOon Insinööriliiton kautta.

Liittyminen tehdään muutospyyntönä Jäsennäkymässä. Merkitse liittyminen kassaan ja lisää työpaikkatiedot. Kassaan voi liittyä myös lähettämällä sähköpostia Insinööriliiton asiakaspalveluun. Kerro viestissä nimesi, jäsennumerosi tai syntymäaikasi sekä työsuhteesi perustiedot (yrityksen nimi, osoite ja puhelinnumero, työsuhteen alkupäivämäärä ja määräaikaisessa tehtävässä myös loppupäivämäärä sekä tehtävänimike). Lisätietoja työttömyyskassasta ja liittymisestä työttömyyskassa-sivulta.

Työttömyyskassan jäsenyys astuu voimaan ilmoituksen vastaanottamispäivästä alkaen. Jos liittymisilmoituksen tekemisessä on ongelmia, ota yhteyttä liiton asiakaspalveluun.

 

Opintojen viivästyminen, oppilaitoksen/opintosuunnan vaihtuminen
tai opintojen keskeytyminen

Jos opinnoissasi tapahtuu muutoksia, ilmoita uudet opintotietosi (arvioitu valmistumispäivä, oppilaitos, opintosuunta) muutospyyntönä Jäsennäkymässä tai ota yhteyttä asiakaspalveluun.

Mikäli opintosi ovat keskeytyneet, Insinööriopiskelijaliiton jäsenyyttä ei voida enää jatkaa. Ilmoita opintojesi keskeytymisestä asiakaspalveluun vapaamuotoisella sähköpostiviestillä, jossa on jäsennumerosi tai syntymäaikasi. Jos haluat jatkaa Insinööriliiton jäsenenä, vaikka insinööriopintosi ovat keskeytyneet, ota yhteys asiakaspalveluun. Asiakaspalvelu tarkistaa tällöin, mikä olisi sinulle sopiva jäsenjärjestö.

 

Valmistuminen

Valmistuttuasi tee valmistumisilmoitus. Jäsenyytesi jatkuu opiskelijajäsenyyden jälkeen insinöörijäsenenä alueellisessa tai halutessasi valtakunnallisessa jäsenjärjestössä. Valmistumisilmoituksesi saapuessa meille viivästyneenä, insinöörijäsenyytesi saatetaan aina voimaan takautuvasti valmistumisesta alkaen. Siirron yhteydessä saat porrastetun jäsenmaksualennuksen 18 kuukauden ajalle ilman erillistä alennushakemusta.

Voit tehdä valmistumisilmoituksen valmistuttuasi tai aikaisintaan kuukautta ennen valmistumistasi. Valmistumisesta voit ilmoittaa vaivattomimmin valmistumislomakkeella jäsensivuilla. Halutessasi voit tehdä ilmoituksen myös jäsensivujen muutosnäkymässä, PDF-lomakkeella tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun.

Mikäli ilmoitat valmistumisesta jäsentietojen muutosnäkymässä muutospyynnöllä, kirjaa Opinnot-osiossa opintotietojesi olevan väärin ja lisää valmistumispäiväsi. Valmistumisilmoituksen yhteydessä voit liittyä myös KOKO-kassan jäseneksi, mikäli sinulla on voimassaoleva palkkatyösuhde. Liittyminen tapahtuu Perustiedot-osiossa. Ilmoita Korkeasti koulutettujen kassa KOKOon liittyessäsi myös työpaikkatietosi Työsuhteet-välilehdellä.

Jäsenmaksua veloitetaan valmistumiskuukautta seuraavasta täydestä jäsenyyskuukaudesta alkaen. Jäsenmaksu koostuu kolmesta eri osasta: Insinööriliiton liittomaksusta, jäsenjärjestön jäsenmaksusta sekä mahdollisesta Korkeasti koulutettujen kassa KOKOn jäsenmaksusta (vuonna 2020 66 euroa). Jäsenmaksu on täysimääräisenä jäsenyhdistyksestä riippuen noin 35 euroa kuukaudessa (Tietoala ry:n jäsenillä prosentuaalinen). Valmistumisen perusteella myönnettävä jäsenmaksualennus on 14,00 euroa täysimääräisestä liittomaksuosuudesta kuukaudessa. Alennetun jäsenmaksun voi tarkistaa jäsenmaksutaulukosta. Ammattiliiton sekä työttömyyskassan jäsenmaksut ovat verovähennyskelpoisia.

Kun valmistumisilmoituksesi on käsitelty, saat postitse erillisen vahvistuksen jäsenyytesi jatkumisesta sekä alennetun jäsenmaksulaskun.

Lisää tietoja valmistumisen jälkeisestä jäsenyydestä saa Insinööriliiton asiakaspalvelusta puh. 0201 801 801 (8,4 snt/min) tai sähköpostilla asiakaspalvelu(at)ilry.fi.

 

Jäsenkortti

Insinööriliiton mobiilisovelluksessa oleva jäsenkorttisi toimii katkeamattomasti jäsenyysmuutoksesta huolimatta. Sillä saat kaikki samat jäsenedut kuin muovikortilla, vain Teboil alennusta ei voi saada. Kun valmistumistietosi on käsitelty, päivittyvät jäsentietosi sovellukseen ilman erillisiä toimenpiteitä sinulta. Jäsennumerosi pysyy samana.

Mikäli tarvitset perinteistä, muovista jäsenkorttia, voit tilata sen jäsensivuilta.

 

Jäsensivuille kirjautuminen

Jäsensivuille kirjautuessa käyttäjätunnus on aina jäsennumero. Jos et pääse kirjautumaan jäsensivuille, koska olet unohtanut salasanasi, kirjautumissivulla on ohje ja linkki uuden salasanan tilaamiseen. Jos olet tilannut kirjautumissivulta uuden salasanan, mutta se ei tule sähköpostiisi, jäsentiedoissasi saattaa olla vanhentunut sähköpostiosoite, esimerkiksi koulusi sähköpostiosoite.

Voit päivittää sähköpostiosoitteen ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun soittamalla tai sähköpostitse.

 

Jäsentietomuutokset

Jäsentietojen muutokset ja päivitykset voi pääosin tehdä muutospyyntönä Jäsennäkymässä. Jäsentietoihin tehdyt muutokset eivät päivity välittömästi, vaan päivitys vaatii muutospyynnön rekisteröimisen. Rekisteröinti tehdään mahdollisimman pian muutosilmoituksen lähettämisen jälkeen.

Kaikki jäsentietomuutokset voi tehdä myös asiakaspalvelun kautta. Ota siis tarvittaessa yhteyttä asiakaspalveluun.