Vastauksia kysymyksiin aiheista: opiskelijajäsenen jäsenmaksu, työttömyyskassaan liittyminen, opintojen viivästyminen tai keskeytyminen, valmistuminen, jäsenkortti, jäsensivuille kirjautuminen ja jäsentietomuutokset.

Opiskelijajäsenen jäsenmaksu

Insinööriopiskelijaliiton opiskelijajäsenten jäsenmaksu on 30 euroa, joka laskutetaan liittyessä. Jäsenmaksu kattaa opiskelijajäsenyyden valmistumiseen asti, kuitenkin enintään viisi vuotta. Viiden vuoden jäsenyysajan täytyttyä 30 euron jäsenmaksu peritään vuosittain valmistumiseen asti.

Jos opiskelijajäsen liittyy IAET-työttömyyskassan jäseneksi Insinööriliiton kautta, häneltä laskutetaan loppuvuoden täysiltä jäsenyyskuukausilta työttömyyskassamaksu (vuonna 2018 7,25 euroa kuukaudessa). Seuraavilta vuosilta työttömyyskassamaksu laskutetaan vuosittain kertamaksuna.

 

Työttömyyskassaan liittyminen

Työttömyyskassaan kannattaa liittyä heti, kun on palkkatyössä, kuten esimerkiksi kesätöiden aikana. Insinööriopiskelijaliiton jäsenenä voit liittyä IAET-kassaan Insinööriliiton kautta.

Liittyminen tehdään muutospyyntönä Jäsennäkymässä. Merkitse liittyminen kassaan ja lisää työpaikkatiedot. Kassaan voi liittyä myös lähettämällä sähköpostia Insinööriliiton asiakaspalveluun. Kerro viestissä nimesi, jäsennumerosi tai syntymäaikasi sekä työsuhteesi perustiedot (yrityksen nimi, osoite ja puhelinnumero, työsuhteen alkupäivämäärä ja määräaikaisessa tehtävässä myös loppupäivämäärä sekä tehtävänimike). Lisätietoja työttömyyskassasta ja liittymisestä työttömyyskassa-sivulta.

Työttömyyskassan jäsenyys astuu voimaan ilmoituksen vastaanottamispäivästä alkaen. Jos liittymisilmoituksen tekemisessä on ongelmia, ota yhteyttä liiton asiakaspalveluun.

 

Opintojen viivästyminen, oppilaitoksen/opintosuunnan vaihtuminen
tai opintojen keskeytyminen

Jos opinnoissasi tapahtuu muutoksia, ilmoita uudet opintotietosi (arvioitu valmistumispäivä, oppilaitos, opintosuunta) muutospyyntönä Jäsennäkymässä tai ota yhteyttä asiakaspalveluun.

Mikäli opintosi ovat keskeytyneet, Insinööriopiskelijaliiton jäsenyyttä ei voida enää jatkaa. Ilmoita opintojesi keskeytymisestä asiakaspalveluun vapaamuotoisella sähköpostiviestillä, jossa on jäsennumerosi tai syntymäaikasi. Jos haluat jatkaa Insinööriliiton jäsenenä, vaikka insinööriopintosi ovat keskeytyneet, ota yhteys asiakaspalveluun. Asiakaspalvelu tarkistaa tällöin, mikä olisi sinulle sopiva jäsenjärjestö.

 

Valmistuminen

Valmistuttuasi tee valmistumisilmoitus. Jäsenyytesi jatkuu opiskelijajäsenyyden jälkeen insinöörijäsenenä alueellisessa tai halutessasi valtakunnallisessa jäsenjärjestössä. Valmistumisilmoituksesi saapuessa meille viivästyneenä, insinöörijäsenyytesi saatetaan aina voimaan takautuvasti valmistumisesta alkaen. Siirron yhteydessä saat porrastetun jäsenmaksualennuksen 18 kuukauden ajalle ilman erillistä alennushakemusta.

Voit tehdä valmistumisilmoituksen valmistuttuasi tai aikaisintaan kuukautta ennen valmistumistasi. Valmistumisesta voit ilmoittaa vaivattomimmin valmistumislomakkeella jäsensivuilla. Halutessasi voit tehdä ilmoituksen myös jäsensivujen muutosnäkymässä, PDF-lomakkeella tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun.

Mikäli ilmoitat valmistumisesta jäsentietojen muutosnäkymässä muutospyynnöllä, kirjaa Opinnot-osiossa opintotietojesi olevan väärin ja lisää valmistumispäiväsi. Valmistumisilmoituksen yhteydessä voit liittyä myös IAET-kassan jäseneksi, mikäli sinulla on voimassaoleva palkkatyösuhde. Liittyminen tapahtuu Perustiedot-osiossa. Ilmoita IAET-kassaan liittyessäsi myös työpaikkatietosi Työsuhteet-välilehdellä.

Jäsenmaksua veloitetaan valmistumiskuukautta seuraavasta täydestä jäsenyyskuukaudesta alkaen. Jäsenmaksu koostuu kolmesta eri osasta: Insinööriliiton liittomaksusta, jäsenjärjestön jäsenmaksusta sekä mahdollisesta IAET-työttömyyskassan jäsenmaksusta (vuonna 2018 87 euroa). Jäsenmaksu on täysimääräisenä jäsenyhdistyksestä riippuen noin 35 euroa kuukaudessa (Tietoala ry:n jäsenillä prosentuaalinen). Valmistumisen perusteella myönnettävä jäsenmaksualennus on 14,00 euroa täysimääräisestä liittomaksuosuudesta kuukaudessa. Alennetun jäsenmaksun voi tarkistaa jäsenmaksutaulukosta (alennusperuste ”Muu”). Ammattiliiton sekä työttömyyskassan jäsenmaksut ovat verovähennyskelpoisia.

Kun valmistumisilmoituksesi on käsitelty, saat postitse erillisen vahvistuksen jäsenyytesi jatkumisesta sekä alennetun jäsenmaksulaskun.

Lisää tietoja valmistumisen jälkeisestä jäsenyydestä saa Insinööriliiton asiakaspalvelusta puh. 0201 801 801 (8,8 snt/min) tai sähköpostilla asiakaspalvelu(at)ilry.fi.

 

Jäsenkortti

Opiskelijajäsenen jäsenkortti on voimassa uuden jäsenkortin toimittamiseen asti, kuitenkin enintään korttiin kirjatun viimeisen voimassaolokuukauden loppuun. Uusi jäsenkortti toimitetaan automaattisesti ennen vanhan kortin voimassaolon päättymistä, mikäli jäsentiedot ovat kunnossa. Valmistuneille jäsenille toimitetaan Insinööriliiton jäsenkortti valmistumiskirjauksen jälkeen.

Jos jäsenkortti katoaa, rikkoutuu tai jäsenkortissa olevat tiedot ovat muuttuneet, ota yhteyttä asiakaspalveluun. Saat uuden jäsenkortin postitse noin kahden viikon kuluessa tilauksesta.

 

Jäsensivuille kirjautuminen

Jäsensivuille kirjautuessa käyttäjätunnus on aina jäsennumero. Jos et pääse kirjautumaan jäsensivuille, koska olet unohtanut salasanasi, kirjautumissivulla on ohje ja linkki uuden salasanan tilaamiseen. Jos olet tilannut kirjautumissivulta uuden salasanan, mutta se ei tule sähköpostiisi, jäsentiedoissasi saattaa olla vanhentunut sähköpostiosoite, esimerkiksi koulusi sähköpostiosoite.

Voit päivittää sähköpostiosoitteen ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun soittamalla tai sähköpostitse.

 

Jäsentietomuutokset

Jäsentietojen muutokset ja päivitykset voi pääosin tehdä muutospyyntönä Jäsennäkymässä. Jäsentietoihin tehdyt muutokset eivät päivity välittömästi, vaan päivitys vaatii muutospyynnön rekisteröimisen. Rekisteröinti tehdään mahdollisimman pian muutosilmoituksen lähettämisen jälkeen.

Kaikki jäsentietomuutokset voi tehdä myös asiakaspalvelun kautta. Ota siis tarvittaessa yhteyttä asiakaspalveluun.