18

maalis

18.3.2021 klo 16:00 -

18.3.2021 klo 17:30

Ilmoittautuminen:

Alkaa 8.3.2021 klo 00:00, päättyy 17.3.2021 klo 23:59

Insinööriliiton asiantuntijaverkoston Logistiikka -verkkokeskustelu

Tervetuloa keskustelemaan Insinööriliiton asiantuntijaverkoston järjestämään tilaisuuteen keskustelemaan kanssamme logistiikasta! Tilaisuus järjestetään Microsoft Teamsissa.

Tilaisuuteen kuuluu kolme laadukasta puheenvuoroa, joiden jälkeen on myös aikaa mahdolliselle keskustelulle.

Veijo Hiltula asiantuntijaverkostosta pureutuu ensiksi kysymykseen mitä logistiikka oikeastaan on.

Toisena puhujana on Petri Kalske Unikielta, ja hän puhuu meille aiheesta Digitalisaatiolla tehoa ja älyä satamiin. Moderni satama on logistinen ja liikenteellinen solmukohta, jonka toimintaa ohjaa lukuisat IT-järjestelmät. Tästä huolimatta satamien ydinprosesseissa on paljon manuaalisia vaiheita ja tiedonkulku takkuaa. Digitalisaatio ja automaatio satamissa on vasta päässyt alkuun. Voiko data-driven tarkoittaa avoimuutta ja parempaa palvelua? Miten Suomen kilpailevista satamista voi digitalisaatiolla muodostua luonnollinen ekosysteemi?

Kolmantena puhujana toimii Janne Viinikkala, Leanware Oy:n perustaja. Jannella on lähes 20 vuoden kokemus kaupan ja teollisuuden materiaalivirtojen suunnittelusta ja ohjaamisesta ja hän kertoo meille aiheesta Hankinta ja materiaalivirta takaavat tai tappavat tuottavuuden. Aiheseen sisältyy mm. Suomalaista valmistavaa teollisuutta koskevat megatrendit, ja vastauksia kysymyksiin “Miten mittaroidaan oston suorituskykyä?” ja “Miten voit arvioida tuottavuutta ja materiaalivirtoja?”

Ilmoittautuminen tilaisuuteen sulkeutuu 17.3.