11

loka

11.10.2024 klo 17:00 -

11.10.2024 klo 22:00

Ilmoittautuminen:

Alkaa 30.9.2024 klo 18:00, päättyy 7.10.2024 klo 22:00

Tapahtuman järjestäjä:

Lapin Insinöörit

Ilmoittaudu tapahtumaan kirjautumalla jäsensivuille

Jos jäsenjärjestösi ei ole liittynyt yhteiseen tapahtumahallintaan, et pääse ilmoittautumaan jäsenjärjestöjen avaamiin tilaisuuksiin. Otathan tässä tapauksessa yhteyttä omaan jäsenjärjestöösi selvittääksesi mahdollisuutesi osallistua tiettyyn tilaisuuteen. Näet oman jäsenjärjestösi sähköisestä jäsenkortistasi tai kirjautuessasi jäsensivuille.

Marttailta

Marttojen opastuksella valmistamme Italialaisen illallisen Marttojen toimitiloissa osoitteessa Rovakatu 13 klo 17 alkaen. Nautimme aterian sopivan viinin kera. Omavastuu on 10€/hlö ja mukaan mahtuu 12 nopeinta. Ilmoittautumiset 7.10. mennessä. Italialaisen keittiön perusta ja pohja on italialaisten legendaarinen rakkaus nautintoihin, mm. hyvään ruokaan. Italialainen ruoanvalmistus kiteytyy kahteen sanaan – kausittaiseen ja paikalliseen. Yksinkertaisuus on avainasemassa. Monille ulkomaalaisille italialainen keittiö on pitkälti sama kuin napolilainen. Napolin köyhiltä seuduilta on maastamuutto ollut suurinta ja näin juuri napolilainen keittiö on levinnyt laajimmalle. Italian keittiö tuo ensimmäiseksi mieleen vain pastan, mutta italialainen keittiö on tosiasiassa hyvinkin monipuolinen ja kiintoisa. Se ulottuu ravitsevista, lämmittävistä keitoista (minestra) ja upeista alkupaloista (antipasto), pasta tai risottoruoan (primo piatton) kautta hienostuneisiin liha- siipikarja- ja kalaruokiin (secondo piatto) ja aina herkullisiin juustoihin ja jäätelöihin.