Aluevaalit 2022

Aluevaalit ovat liiton jäsenille tärkeät

Insinööriliitto kannustaa kaikkia jäseniään lähtemään ehdolle ensi vuoden tammikuussa järjestettäviin aluevaaleihin. Vaaleissa valitaan Helsinkiä lukuun ottamatta aluevaltuustot Suomen 22 sote-maakuntaan.

Aluevaalit ja aluevaltuustojen valinta liittyy sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä pelastustoimen uudistukseen, jossa päätettiin 22 sote-maakunnan perustamisesta. Ensimmäisten aluevaalien varsinainen vaalipäivä on 23.1.2022.

Uudistus koskettaa sosiaali- ja terveyspalveluiden kautta kaikkia kansalaisia. Uudistus on iso ja vaatii alusta lähtien osaavia ihmisiä tekemään paitsi sosiaali- ja terveyspalveluja myös pelastustoimea koskevia päätöksiä.

– Kyseessä on historiallinen uudistus, joka on toteuttamista vailla valmis. Sen onnistuminen edellyttää, että päätöksentekoon osallistuu eri taustoista olevia ihmisiä, myös insinöörejä ja tekniikan alan ammattilaisia, puheenjohtaja Samu Salo sanoo.

Lähde ehdolle aluevaaleihin

Insinööriliiton tavoite on saada IL-taustaisia ehdokkaita kaikissa sote-maakunnissa. Asetu ehdokkaaksi aluevaaleissa 14.12.2021 mennessä ja ilmoita ehdokkuudestasi myös meille vuoden 2021 loppuun mennessä lomakkeen kautta. Julkaisemme ehdokkuudestaan ilmoittaneiden tiedot verkkosivuillamme.

Verkkosivuilla ovat vain ne ehdokkaat, jotka ovat ilmoittaneet ehdokkuudestaan liitolle.

Lisätietoa aluevaaleista ja ehdokkaaksi asettumisesta löydät eri puolueiden verkkosivuilta ja vaalit.fi -sivustolta.