Eduskuntavaalit keväällä 2023

Insinööriliitto kannustaa kaikkia jäseniään osallistumaan haluamallaan tavalla ensi keväänä järjestettäviin eduskuntavaaleihin. Eduskuntavaalien varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 2. huhtikuuta.

– Insinööriliiton tavoite on, että kunnalliseen, alueelliseen ja valtakunnalliseen päätöksentekoon osallistuu eri taustoista olevia ihmisiä, myös insinöörejä ja tekniikan alan ammattilaisia, puheenjohtaja Samu Salo sanoo.

Ilmoita ehdokkuudestasi

Insinööriliiton tavoite on, että liiton jäseniä olisi ehdokkaana maan kaikissa vaalipiireissä. Ehdokasasettelun edistyminen vaihtelee puolueiden ja vaalipiirien välillä. Ehdokaslistat on jätettävä vaalipiirilautakunnalle 40 päivää ennen vaalipäivää eli 21.2.2023.

Jos olet ehdokkaana eduskuntavaaleissa, ilmoita siitä myös meille. Julkaisemme ehdokkuudestaan ilmoittaneiden tiedot verkkosivuillamme.

Ennakkoäänestyksen ja varsinaisen vaalipäivän alla Insinööriliitto kertoo omista vaalitavoitteistaan vaalipiirien ykköslehdissä julkaistavissa ilmoituksissa, joihin tulee myös vaalipiirin IL-taustaisten ehdokkaiden tiedot. Ilmoita ehdokkuudestasi meille viimeistään 31.1.2023, niin pääset mukaan!

Ilmoita ehdokkuudestasi lomakkeella.