Kuntavaalit 2021

Kunnissa tehdään jäsenten kannalta tärkeitä päätöksiä

Insinööriliitto kannustaa kaikkia jäseniään lähtemään ehdolle ensi vuoden huhtikuussa järjestettäviin kuntavaaleihin. Puheenjohtaja Samu Salon mukaan tavoite on saada ammattikunnan osaaminen koko yhteiskunnan käyttöön.

­– Uskon, että kunnissa syntyy parempia päätöksiä, jos niiden tekemiseen osallistuu erilaisella osaamisella ja näkökulmilla varustettuja ihmisiä. Kunnallinen päätöksenteko tarvitsee nykyistä enemmän insinöörejä ja tekniikan ammattilaisia, Salo sanoo.

Kunnissa tehtävät päätökset vaikuttavat siihen, miten ihmisten arkinen elämä sujuu kotipaikkakunnalla. Kunnat vastaavat suurelta osin muun muassa elinympäristön tilasta, infrastruktuurista, liikenteestä ja alueellisesta talous- ja työllisyyskehityksestä. Moni asia on sellainen, joihin liiton jäsenkunnalla on taatusti annettavaa.

Lähde ehdolle kuntavaaleihin

Insinööriliiton tavoite on kasvattaa IL-taustaisten ehdokkaiden ja valituksi tulleiden määrää kuntavaaleissa. Lähde ehdokkaaksi kevään kuntavaaleissa ja ilmoita ehdokkuudestasi myös meille.

Insinööriliitto kerää tiedot ehdokkaista. Ehdokkaat julkaistaan myöhemmin liiton verkkosivuilla. Ehdokas antaa liitolle luvan julkaista keväällä 2021 nimen, asuinkunnan, iän, ammatin, puolueen ja ehdokkaan linkit (www sekä sometilit).

Siirry lomakkeeseen.

Lisätietoa kuntavaaleista ja ehdokkaaksi asettumisesta löydät eri puolueiden verkkosivuilta ja vaalit.fi -sivustolta.

Insinööriliiton asiantuntijat ovat koonneet ehdokkaiden heidän tukiryhmiensä ja jäsenjärjestöjen tueksi materiaalia kuntavaaleista ja vaikuttamisesta kunnissa.