Perinteinen Roadshow-kiertue on nyt upeiden virtuaalilähetysten sarja!

Roadshow on nyt ohi. Teitä oli mukana yli 1 000 katsojaa yhteensä viidessä eri lähetyksessä. Kiitokset kaikille osallistujille!

Insinööriliitto on kiertänyt vuodenvaihteen aikoihin ympäri Suomen kohtaamassa jäseniä kouluilla, lounastilaisuuksissa ja ikimuistoisissa after workeissa. Korona-pandemian takia kiertuetta on muokattu siten, että paikallisten tilaisuuksien sijaan järjestetään viisi eri aihealueita käsittelevää virtuaalilähetystä talk show -hengessä.

Lähetyksissä on mukana eri alojen ja aiheiden asiantuntijoita. Ensimmäinen lähetys alkaa viikolla 8 ja ne toistuvat peräkkäisinä keskiviikkoina aina 24.3. asti. Jokaisen lähetyksen kesto on noin 2 tuntia. Lähetykset näkyvät Insinööriliiton Youtube-kanavalla, mihin ne myös tulevat myöhemmin osittaisina tallenteina.

Lähetykset juontaa ilmiömäinen mentalisti, taikuri ja kirjailija Jose Ahonen. Hän osallistaa yleisöä lähetysten aikana ja tarjoilee hämmentäviä yllätyksiä, hauskuutuksia sekä moderoi keskusteluja.

Kesätyönhakuaika on nyt kuumimmillaan ja vielä ei ole liian myöhäistä aloittaa. Lähetyksessä kuullaan ensin 15 minuutin alustuspuheenvuoro, jonka vinkeillä saa tehtyä loistavan CV:n. Alustuksen pitää Insinööriliiton koulutuspäällikkö Jouni Röksä.

Talk show -osuudesta vastaa juontaja Jose Ahonen ja hänen vierainaan nähdään muun muassa Duunitorin  työnantajabrändistä vastaava Lauri Vaisto, jolla on vankkaa kokemusta rekrytoinnista ja työnhaun haasteista. Mukana keskustelussa on myös teknologiayritys Woltin Talent Acquisition Partner Petteri Tuomimaa, jolla on monipuolinen tausta muun muassa pelialalta. Lisäksi keskustelua vauhdittaa tietotekniikkayritys Vincitin Chief People & Success Officer Saana Rossi, joka tietää kaiken rekrytoinnista.

Mitkä yritykset rekrytoivat juuri nyt kesätyöntekijöitä? Miten nappaat unelmiesi kesäduunin ja erottautua muista? Näihin ja moneen muuhun kysymykseen vastataan lähetyksen aikana.

Tapahtuman tallenne löytyy täältä

Miten opiskelijan tai vastavalmistuneen kannattaa miettiä raha-asioitaan? Miten ja miksi rahaa pitäisi säästää? Tule mukaan kuuntelemaan sisäpiirin neuvoja sijoituksista ja säästämisestä Insinööriliiton Roadshown toiseen lähetykseen.

Tilaisuuden alustaa ja avaa Danske Bankin sijoituspäällikkö Timo Turtiainen, joka pureutuu megatrenditeemoihin, jotka vaikuttavat sijoitusmarkkinoihin.

Sen jälkeen säästämiseen ja sijoittamiseen erikoistunut toimittaja, bloggaaja ja tietokirjailija Julia Thurén (VTM) kertoo oman tarinansa. Julia aloitti säästämisen jo opiskeluaikoina mutta sijoittamisen vasta reilusti valmistumisen jälkeen. Tule kuuntelemaan, mitä hän olisi tehnyt toisin!

Tapahtuman tallenne löytyy täältä

Miksi uuden työn hakeminen on välillä niin haastavaa? Miten ja mistä voi uuden työn löytää? Entä mitä tehdä, jos työllistyminen vain kestää? Näihin ja moneen muuhun kysymykseen vastataan Insinööriliiton kolmannessa Roadshow-lähetyksessä, jossa keskitytään työnhakuun liittyviin haasteisiin niin työnhakijan kuin rekrytoijan näkökulmasta.

Tilaisuuden alustaa Insinööriliiton tutkimuspäällikkö Jenni Larjomaa, joka puhuu suoraa asiaa palkoista ja esittelee tuoreimman palkkatutkimuksen pääkohtia.

Alustuksen jälkeen studiossa käynnistyy keskustelutilaisuus, jossa on mukana rekrytointikonsultti Tomi Kolu Adeccolta sekä pitkän työttömyysjakson läpikäynyt IT-alan ammattilainen Pauli Eronen, joka kertoo oman tarinansa. Lähetykseen osallistuu myös Wärtsilän HR-koordinaattori Tiia Kinnula etäyhteydellä.

Tapahtuman tallenne löytyy täältä

Hyvässä ja motivoivassa työssä voi välillä uupua. Ihmiset voivat olla kuormittuneita niin yksityiselämän asioista kuin työelämässä, jotka kaikki kietoutuvat pahimmassa tapauksessa yhteen. Miten selvitä haastavissa tilanteissa ja tulla oman arjen sankariksi?

Tilaisuuden alustaa Insinööriliiton uravalmentaja Veera Udd, joka antaa heti alkuun käytännön vinkkejä työssä jaksamiseen, parempaan ajanhallintaan ja oman hyvinvoinnin kehittämiseen.

Aslak de Silva on Nordic Business Forumin toimitusjohtaja ja puhuja, joka on erikoistunut johtajuuden kehittämiseen, myyntiin ja markkinointiin. Lisäksi hän on perhe-elämän, tavoitteellisen työelämän ja terveellisen elämän kombinaation sanansaattaja. Hänen mukaansa kenenkään ei tarvitse tinkiä tärkeistä asioista, mutta priorisointia kannattaa tehdä, jotta ymmärtää mitkä ovat oikeasti tärkeitä asioita ja mihin aikaansa milloinkin käyttää.

Illan aikana opit kolme asiaa:

  1. oikealla priorisoinnilla saat enemmän aikaa ja energiaa tärkeisiin asioihin
  2. ajanhallinnan vinkkejä, jotka tuovat lisää aikaa arkeen ja jaksamiseen
  3. rutiinit tuovat tuloksia myös itsensä kehittämisessä, vähällä vaivalla paljon tuloksia

Tapahtuman tallenne löytyy täältä.

Onko sinua koskaan jäänyt askarruttamaan, miksi työnantaja on määrätty maksamaan jättisakot ja miten sellaiseen ratkaisuun on päädytty? Tai minkä takia työntekijä on määrätty korvausvelvollisuuteen, vaikka koko tilanne on vaikuttanut täysin päinvastaiselta? Minkälaiset asiat joudutaan viemään oikeuteen ja mitkä pystytään ratkomaan ennen käräjille joutumista.

Näistä asioista studiossa keskustelevat Insinööriliiton lakimiehet Maria Jauhiainen ja Tuomas Oksanen. He kertovat esimerkkitapauksista ja analysoivat niitä tarkalla otteella.

Tapahtuman tallenne löytyy täältä

Lähetykset Insinööriliiton Youtubessa.

Lisätietoja: asiakaspalvelu@ilry.fi

Katso aiempien tapahtumien tallenteet: