Heureka

FI | EN | SV

På utställningen Vår resa i rymden får du kasta dig in i livet som rymdexpert. Utställningen Vår resa i rymden, som öppnades på vetenskapscentret Heureka lördagen den 10 februari 2024, påminner oss om att jorden är vår bästa rymdfarkost – låt oss ta hand om den! Utställningen stöds av Ingenjörsförbundet IL rf, Oy Linde Gas Ab och Strålsäkerhetscentralen (STUK). Utställningen pågår på Heureka fram till januari 2026. 

Det populära backbilsbygget i Heurekas Idéverkstad kommer under hela avtalsperioden att vara Ingenjörsförbundets egen aktivitet och dessutom ordnar Ingenjörsförbundet evenemang för sina medlemmar i Heurekas lokaler.

Medlemsförmån

Medlemmar i Ingenjörsförbundet får 50 procent rabatt på Heurekas inträdesbiljett för vuxna (norm. 24 €). Utnyttja förmånen genom att visa upp medlemskortet för Ingenjörsförbundet via ILRY Mobiili vid biljettförsäljningen. Förmånen är personlig.

Bygg din egen lilla backbil

En av Heurekas mest populära aktiviteter är att bygga sin egen minibackbil. För att bygga bilen behövs vetenskap, teknik och testning – och lite ingenjörssinne. På platsen finns en bana där man kan testa egenskaperna i sin egen bil och ta tid – och framför allt försöka få sin bil hel fram till slutet av banan. På platsen kan du också träffa robotkompisen IN-551.

Svara och vinn en besöksupplevelse bakom kulisserna i Heureka!

Delta i att lösa tankenöten. Bland deltagarna lottas ut inträdesbiljetter till Heureka till tio lyckliga vinnare som får kika bakom kulisserna och se hur den nya utställningen byggs upp. Tidpunkten för vinnarnas besök fastställs separat med vinnarna. Vinnaren får ta med sig en person. Vinnarna lottas ut den 1 januari 2025.

Deltagandet i utlottningen kräver inte medlemskap i Ingenjörsförbundet. Endast ett deltagande per person beaktas. De uppgifter som lämnas in kommer endast att användas av Ingenjörsförbundet och kommer inte att lämnas ut till utomstående. Personuppgifter samlas in och sparas tillfälligt för att ordna utlottningen.

Ingenjörsförbundet publicerar namnen på vinnarna på sin webbplats och i medlemstidningen Insinööri. Genom att delta i tävlingen beviljar deltagaren den som ordnar tävlingen rätten att publicera sitt namn efter utlottningen av priserna. Vi kontaktar per e-post dem som vunnit. Om vinnaren inte svarar på meddelandet inom 14 dygn, lottas en ny vinnare ut och den föregående vinnaren förlorar sin rätt till priset. Vinnaren kan, om hen vill, vägra att ta emot priset, varvid en ny vinnare lottas ut. Priset byts inte ut mot pengar.

Knäck nöten

En minilådbil som väger 200 g saktar farten till hälften av den ursprungliga farten. Vad är lådbilens hastighet km/h om lådbilens rörelseenergi före farten saktade ner var 25,6 joule?

Fyll i ditt svar och dina uppgifter nedan och klicka på skicka. Tips: Ek= ½mv2

Heureka-utlottning