Heureka

FI | EN | SV

Tiedekeskus Heurekassa lauantaina 10.2.2024 avautunut Matkalla avaruudessa -näyttely muistuttaa, että Maa on paras avaruusaluksemme – pidetään siitä huolta! Näyttelyn tukijoita ovat Insinööriliitto IL ry, Oy Linde Gas Ab ja Säteilyturvakeskus (STUK). Näyttely on esillä Heurekassa tammikuulle 2026 asti. 

Tiedekeskus Heureka tarjoaa kävijöilleen vaihtuvia näyttelyjä, planetaarioelokuvia sekä yleisöesityksiä ympäri vuoden. Heureka sijaitsee Tikkurilassa aivan juna-aseman lähellä.

Jäsenetu

Insinööriliiton jäsenet saavat 50 % alennuksen Heurekan normaalihintaisesta aikuisten pääsylipusta (norm. 24 €). Edun saa Heurekan lipunmyynnistä näyttämällä Insinööriliiton jäsenkorttia ILRY Mobiilin kautta. Etu on henkilökohtainen.

Heureka tarjoaa nähtävää ja koettavaa koko päiväksi. Tutustu Heurekaan:

Yhteistyö

Insinööriliitto ja Heureka ovat solmineet yhteistyösopimuksen. Insinööriliitto on Heurekan uuden Matkalla avaruudessa -näyttelyn tukija. Lisäksi ideaverstas-alueen suosittu mäkiautokohde on koko sopimuskauden Insinööriliiton nimikkokohde ja Insinööriliitto järjestää Heurekan tiloissa jäsentapahtumia.

Rakenna oma mäkiauto

Yksi Heurekan suosituimmista aktiviteeteistä on minimäkiautojen rakennuskohde. Sen nikkaroimiseen tarvitaan tiedettä, tekniikkaa ja testausta – ja vähän insinöörimieltä. Kohteessa on puinen rata, jossa voi testata oman auton ominaisuuksia ja ottaa aikaa – ja ennen kaikkea koittaa saada oma auto ehjänä radan loppuun. Mäkiautopisteellä tapaat myös liiton robottiystävän IN-551:n.

Vastaa ja voita vierailuelämys Heurekan kulissien taakse!

Osallistu aivopähkinän ratkaisemiseen. Osallistuneiden kesken arvotaan kymmenelle onnekkaalle Heurekan pääsyliput ja he pääsevät tutustumaan kulissien taakse, miten uusi näyttely rakentuu. Palkintovierailun ajankohta sovitaan voittajien kanssa erikseen. Voittaja saa ottaa mukaansa yhden henkilön. Voittajat arvotaan 13.1.2025.

Arvontaan osallistuminen ei edellytä Insinööriliiton jäsenyyttä. Vain yksi osallistuminen per henkilö huomioidaan. Annetut tiedot jäävät vain Insinööriliiton käyttöön, eikä niitä luovuteta ulkopuolisille. Henkilötietoja kerätään ja tallennetaan väliaikaisesti arvonnan järjestämiseksi.

Insinööriliitto julkaisee voittajien nimet verkkosivuillaan ja Insinööri-lehdessä. Osallistumalla kilpailuun osanottaja myöntää järjestäjälle oikeuden julkaista nimensä palkinnon arvottua. Voittajaan otetaan yhteyttä sähköpostilla. Mikäli voittaja ei vastaa viestiin 14 vuorokauden kuluessa, arvotaan uusi voittaja, eikä edellisellä voittajalla ole enää oikeutta palkintoon. Voittaja voi halutessaan kieltäytyä vastaanottamasta palkintoa, jolloin arvotaan uusi voittaja. Palkintoa ei vaihdeta rahaksi.

Ratkaise pähkinä

Minimäkiauto, joka painaa 200g, hidastaa vauhtiaan puoleen alkuperäisestä. Mikä on mäkiauton nopeus km/h, jos mäkiauton liike-energia ennen vauhdin hidastusta oli 25,6 joulea?

Täytä vastaus sekä omat tietosi alle ja paina lähetä.

Vinkki: Ek= ½mv2

Heureka-arvonta