6.6.2022

Ict-alan toimihenkilöiden lakko jatkuu

Ammattiliitto Pro jätti uuden lakkovaroituksen valtakunnansovittelijalle ja Palvelualojen työnantajaliitolle Paltalle eilen. Lakko toteutetaan ajalle 20.6.–3.7., jos sovittelussa ei saada tuloksia.

Ict-alan meneillään oleva kahden viikon lakko päättyi eilen, neljäs kahden viikon lakko alkoi maanantaiaamuna. Jos sopimus ei ole syntynyt, viides kahden viikon lakko kestää 20.6.–3.7.

Alan ylemmät toimihenkilöt pysyvät lakon aikana omissa töissään eivätkä tee lakonalaisia tehtäviä.

Insinööriliiton jäsenet, jotka noudattavat toimihenkilöiden työehtosopimusta, ovat lakon piirissä. Osallistumisestaan toisen liiton julistamaan lakkoon jäsen päättää itse. Osallistuessaan lakkoon lakkopäiviltä jäsenelle maksetaan lakkokorvausta 100 euroa päivältä.

Lakkoavustusta haetaan lakon päättymisen jälkeen Insinööriliiton lakkoavustuslomakkeella (ei enää käytössä), joka palautetaan sähköpostitse asiakaspalveluun osoitteeseen asiakaspalvelu@ilry.fi. Lakkoavustukset saadaan maksuun noin 3–4 viikon kuluessa niiden hakemisesta.

Lakko koskee kaikkia teleoperaattoreita, verkonrakennusyhtiöitä ja niiden alihankkijayrityksiä, joissa noudatetaan Pron ja Paltan välistä työehtosopimusta. Sopimuksen piirissä on noin 12 000 toimihenkilöä ja asiantuntijaa.