Isona insinööriksi

Oletko miettinyt uraa tekniikan alalla? Jos takanasi on jo lukio tai ammattikoulu ja olet kiinnostunut luonnontieteistä ja matematiikasta, niin insinööriopinnot voisivat olla sinun juttusi. Opiskelu on käytännönläheistä ja monissa opinnoissa keskeisessä asemassa ovat erilaiset projektit ja käytännön harjoitustyöt. Insinööriopinnoissa pääsee heti tositoimiin! Valmistuttuasi voisit toimia käyttö-, suunnittelu-, tutkimus-, kehitys- ja tuotekehitystehtävissä – vaihtoehtoja ja aloja on monia!

 

Hae insinööriopintoihin Opintopolussa.

Mitä työelämä vois antaa mulle?

Lukiolaiset Heimo ja Amanda, miettivät, mitä he haluaisivat isona työkseen tehdä ja mitä työelämä voisi heille antaa? Merkitseekö palkka, vai se, että työ on motivoivaa? Onko todella totta, että duuniin voi olla kiva mennä joka päivä? Mitä insinöörit edes tekee?

Heimo ja Amanda lähtivät ottamaan selvää ja haastattelivat suomalaisia insinöörejä suomalaisten innovaatioiden äärellä. Heimo pelasi lisäksi pöytäfutista, Amanda pisti vauvanukkea – ja nähtiin videoilla muutama lehmäkin. Katso videot YouTube-kanavalla.

 

Korkeakoulujen kevään 2024 yhteishaku on pian

Hakuaika on 13.3.2024 klo 8.00 – 27.3.2024 klo 15.00.

Mikä insinöörin aloista kiinnostaa?

Haluaisitko opiskella ympäristötekniikkaa, tieto- ja viestintätekniikkaa, merenkulkua, laboratoriotekniikkaa, logistiikkaa, tuotantotaloutta, konetekniikkaa, tietotekniikkaa, rakennus- ja yhdyskuntatekniikkaa, energia- ja ympäristötekniikkaa, bio- ja elintarviketekniikkaa, sähkö- ja automaatiotekniikkaa, prosessi- ja materiaalitekniikkaa vai kenties robotiikkaa… sinä voit valmistua insinööriksi kaikilta näiltä aloilta.

Missä insinööriksi voi opiskella?

Insinööriksi voi opiskella Suomessa parissa kymmenessä ammattikorkeakoulussa. Insinöörin 240 opintopisteen tutkinnon voi suorittaa joko päivä- tai monimuotototeutuksessa. Päivätoteutuksessa lähiopetus on pääsääntöisesti klo 8–17 ja monimuotototeutus mahdollistaa työn ja opiskelun yhteensovittamisen. Kumpi vaihtoehdoista houkuttaa?

Paljonko saan palkkaa opiskeluaikana?

Insinööriliitto julkaisee vuosittain palkkasuositukset vastavalmistuneille insinööreille ja opiskelijoille kesätöihin sekä työharjoitteluun. Suositukset koskevat töitä, joissa vastavalmistunut pääsee hyödyntämään insinöörikoulutusta tai jotka opintojen aikana tukevat opintoja.