Työttömyyskassa

Joskus työelämä yllättää ikävällä tavalla ja voit joutua irtisanotuksi tai lomautetuksi. Insinööriliiton kautta voit kuulua työttömyyskassaan ja turvata toimeentulosi muutostilanteessa, sillä työssäoloehdon täytyttyä olet lähtökohtaisesti oikeutettu ansiosidonnaiseen päivärahaan.

 

Liity kassaan jäsensivuilla 

Palkan vaikutus työttömyyskorvaukseen

Työttömänä työnhakijana voi saada ansiopäivärahaa, peruspäivärahaa tai työmarkkinatukea. Kelan peruspäiväraha on 37,21 euroa päivässä (1.1.2024 alkaen) ja sitä maksetaan viideltä päivältä viikossa. Työttömyyskassan ansiosidonnainen päiväraha on aina suurempi kuin peruspäiväraha. Suuntaa-antavan arvion voi laskea KOKO-kassan laskurilla.

Työttömyysturvan muutokset vuonna 2024

Suomen uuden hallitusohjelman myötä työttömyysturvaan on valmisteilla useita muutoksia, joiden on tarkoitus tulla voimaan vuoden 2024 aikana. Tämä tulee vaikuttamaan myös työssäoloehdon kertymiseen.

Korkeasti koulutettujen työttömyyskassa KOKO

Suurin osa Insinööriliiton jäsenistä kuuluvat jo tai voivat liittyä liiton kautta KOKO-työttömyyskassaan. Voit tarkistaa kuulutko Insinööriliiton kautta KOKO-työttömyyskassaan kirjautumalla jäsensivuille ja tarkistamalla tiedot voimassaolevista jäsenyyksistä.

KOKO-kassan jäsenmaksu

Korkeasti koulutettujen kassa KOKOn kassamaksu on 63 euroa/vuosi vuonna 2024.

Insinöörijäseniltä kassan jäsenmaksu peritään liiton jäsenmaksun yhteydessä, jos kassan jäsenyys on liiton kautta voimassa. Opiskelijajäseniltä kassan jäsenmaksu laskutetaan vuosimaksuna.

Kassamaksu, kuten kaikki ay-jäsenmaksut, ovat Suomessa verovähennyskelpoisia. Insinööriliitto ilmoittaa jäsenmaksutiedot suoraan verottajalle.

Oikeus päivärahaan

Jotta olet oikeutettu ansiosidonnaiseen päivärahaan työttömyyskassasta, täytyy työssäoloehdon täyttyä kassan jäsenyyden aikana. Työssäoloehto täyttyy lähtökohtaisesti, jos 28 kuukauden tarkastelujakson aikana teet töitä 26 kalenteriviikon ajan vähintään 18 tuntia viikossa.

Kiinnostuitko kassan jäsenyydestä?

Työttömyyskassaan kannattaa liittyä heti, kun on palkkatyössä.

Kassaan liittyminen

Työttömyyskassan vaihto onnistuu, kun on palkkatyössä.

Kassan vaihto

Työttömyyskassa tuo turvaa valmistumisen jälkeen.

Tietoa opiskelijalle

Oletko työttömänä?

Asiakaspalvelun kautta tavoitat liiton työsuhdeneuvonnan. Työttömän tai työttömyysuhan alaisen kannattaa hyödyntää myös liiton monipuoliset urapalvelut ja koulutukset.

Yrittäjäkassa

Yrittäjät voivat turvata toimeentulonsa työttömyyden varalta Yrittäjäkassan jäsenenä.