Työttömyys

Työttömyysjaksoja sattuu nykyään yhä useamman työuralle. Jaksot voivat vaihdella lyhyistä töiden välisistä siirtymäkausista pidempiin työttömyyskausiin. Insinööriliitto tarjoaa monenlaisia työllistymistä edistäviä palveluita insinööreille ja tekniikan alan asiantuntijoille. Tältä sivulta saat kootusti tietoa työttömyydestä, mitä tulee huomioida, kun jäät työttömäksi ja millaisia palveluita voit jäsenenä hyödyntää.

TE-toimisto

Ensimmäisenä työttömäksi jäätäessä ilmoittaudutaan TE-toimistoon työttömäksi työnhakijaksi viimeistään ensimmäisenä työttömyyspäivänä. Ilman tätä ilmoittautumista ei ole oikeutettu ansiosidonnaiseen eikä peruspäivärahaan.

Työttömyyskassa

Päivärahan hakeminen tapahtuu työttömyyskassasta. On hyvä huomioida, että päivärahaa tulee hakea viimeistään kolmen kuukauden sisällä siitä päivästä, josta haluaa sitä maksettavaksi. Liiton kautta voi kuulua Korkeasti koulutettujen kassa KOKOon.

Jäsenmaksualennus

Liiton jäsenmaksu joustaa vaikeissa tilanteissa. Kun työttömyysjakso kestää vähintään yhden täyden kalenterikuukauden, olet oikeutettu hakemaan jäsenmaksualennusta. Näin toimimalla liitolta saa alennuksen lisäksi paremmin tietoa työttömille jäsenille kohdennetuista palveluista. Katso hakuohjeet ja alennusperusteet.

Tukea työnhakuun

Liitolta saa apua ja tukea työnhakuun, kun olet työttömänä. Jäsenenä voit hyödyntää henkilökohtaista neuvontaa ja lisätä tietotaitoa sekä verkostoitua työnhakuun liittyvissä koulutuksissa ja tapahtumissa.

YT-neuvottelut alkamassa?

Onko työpaikallasi alkamassa YT-neuvottelut henkilöstön vähentämistarkoituksessa? Liiton sivuille on koottu tietoa ja toimintaohjeita erilaisissa työsuhdetilanteissa. Lue lisää YT-tilanteesta ja yhteistoiminnasta.

Kuukausittainen työttömyysraportti

Insinööriliiton tutkimustiimi seuraa kuukausittain insinöörien työttömyystilannetta ja koostaa tilanteesta työttömyysraportin.

Hyödynnä myös näitä liiton jäsenpalveluja

Etkö ole vielä jäsen?

Saat ajankohtaista tietoa eri elämäntilanteissa sekä liiton tarjoamat palvelut ja edut käyttöösi, kun liityt Insinööriliiton jäseneksi. Insinööriliittoon kuuluu 75 000 insinööriä, insinööriopiskelijaa ja muuta tekniikan alan asiantuntijaa. Tervetuloa joukkoon!

Liity jäseneksi