Jäsenyyden päättäminen

Insinööriliitto on työelämän kumppanisi aina opiskeluajoista eläkepäiviin. Jos pohdit miksi kuulua liittoon tai harkitset jopa eroa, tutustu tämän sivun tietoihin ja arvioi, onko ero varmasti sinulle oikea ratkaisu. Jos päädyt päättämään jäsenyytesi, pääset eroilmoituslomakkeelle tämän sivun lopussa.

Tiesithän, että

 • Insinööriliiton jäsenenä voit olla elämäntilanteesta riippumatta. Jatko-opiskelu, perhevapaat tai alan vaihto eivät vaikuta siihen, ettetkö voisi pysyä liiton jäsenenä.
 • Liiton jäsenyyteen ei vaikuta se, millä alalla tai millä toimiasematasolla työskentelet. Insinööriliittoon voi kuulua uran eri vaiheissa aina opiskeluista eläkevuosille.
 • Jokainen saa päättää itse minkä ammattiliiton jäsenenä haluaa olla, riippumatta siitä, miten muut ovat työpaikalla järjestäytyneet.
 • Liiton asiantuntijat palvelevat kaikkia jäseniä ja auttavat esimerkiksi työehtosopimuksen tulkinnassa, vaikka kyseinen sopimus ei olisi Insinööriliiton tai akavalaisten neuvottelujärjestöjen sopima.

Jäsenmaksun osuus

Insinööriliiton jäsenmaksu (sis. työttömyyskassan) on keskimäärin 35 euroa kuukaudessa (vaihtelee jäsenjärjestöittäin). Insinööriliiton jäsenmaksu on noin 0,85 % jäsenkunnan keskiansiosta. Tiedätkö paljonko luku on liitossa johon olet mahdollisesti vaihtamassa?

Monta hyvää syytä kuulua Insinööriliittoon

Ammattikunnan yhteinen edunvalvonta on myös sinun etusi

 • Edunvalvonnan avulla parannetaan insinöörien ja tekniikan alan ammattilaisten työllisyyttä, ammatillista arvostusta sekä kehitetään tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta työelämässä
 • Työmarkkinaedunvalvonnalla vaikutetaan jäsenten palkkaukseen ja työehtoihin sekä lainsäädännön että työ- ja virkaehtosopimusten kautta

Työsuhdepalvelut tukevat kaikissa työelämän tilanteissa

 • Työsopimuksen ja muiden työsuhteen sopimusten kommentointi, tes-tulkinta, erimielisyys työnantajan kanssa
 • Kiistatilanteissa liiton lakimies on tukena ja asiaasi hoidetaan tilanteen vaatiessa eteenpäin. Tutustu tarkemmin millaisissa tilanteissa jäsenet ovat saaneet apua: Lakimies auttaa.

Tekniikan alan osaajille räätälöidyt urapalvelut auttavat kehittämään uraa ja osaamistasi

 • Saat uravalmentajan tukea työuran muutostilanteissa ja urahaaveiden toteuttamisessa
 • Onnistut palkkaneuvottelussa valmistautumalla asiantuntijan vinkeillä
 • Kehität ammatillista osaamistasi ja laajenna verkostoasi koulutuksissa ja tapahtumissa

Kattavat edut arkeen ja vapaa-ajalle

Laadukkaat palvelut

Insinööriliitto haluaa palvella sinua laadukkaasti erilaisissa elämäntilanteissa. Tutustu miten liitto auttaa sinua muutamissa esimerkkitilanteissa:

Kun olet valmistumassa insinööriksi
Kun olet jäämässä työttömäksi
Kun haluat kehittää osaamistasi ja verkostoitua muiden alan ihmisten kanssa
Yrittäjänäkin voi olla liiton jäsen

Haluatko vielä pohtia asiaa?

Jos haluat keskustella jäsenyyden jatkosta Insinööriliiton asiantuntijan kanssa, jätä yhteystietosi ja olemme yhteydessä sinuun toivomallasi tavalla.

Miten eroan liitosta?

Jos haluat erota Insinööriliitosta, täytä eroilmoituslomake jäsenen eAsioinnissa Jäsensivuilla. Käyttämällä eroilmoituslomaketta erosi käsittely hoituu nopeammin ja helpommin, kun saamme kaikki tarvittavat tiedot jäsenyytesi päättämistä varten.