Opiskelijana töissä

Opiskeluaikana työelämässä ollaan mukana monella tapaa; tehdään kesätöitä, työskennellään osa-aikaisesti opintojen ohessa tai opiskellaan monimuoto-opintoja täyspäiväisen työskentelyn ohella. Oli tilanteesi tai toiveesi työelämälle millainen tahansa, Insinööriliitto on kumppanisi tällä matkalla.

 

 

Liity kassaan heti jäsensivuilla 

Opiskelijan urasuunnittelu

Jokainen opiskelija on uran suhteen omanlaisessaan tilanteessa. Osalla on vuosien työkokemusta ja osa taas on käynnistämässä kokonaan uudenlaista uraa alanvaihdon yhteydessä. Älä jää pohdintojen kanssa yksin.

Tietoa opiskelijoiden työssäkäynnistä

Insinööriliitto toteuttaa vuosittain kaksi tutkimusta opiskelijoiden ja vastavalmistuneiden tilanteesta. Tulosten avulla voi tutustua siihen, miltä insinööriopiskelijoiden ja vastavalmistuneiden työssäkäynti näyttää.

Opiskelijan palkka-asiat

Insinööriliitto julkaisee vuosittain palkkasuositukset vastavalmistuneille insinööreille ja opiskelijoille kesätöihin sekä työharjoitteluun. Suositukset koskevat töitä, joissa vastavalmistunut pääsee hyödyntämään insinöörikoulutusta tai jotka opintojen aikana tukevat opintoja.

Työnhaku

Haet sitten kesätöitä, opinnäytetyöpaikkaa tai töitä muuten vaan löydät Insinööriliiton uravalmentajien parhaat vinkit täältä.

Työpaikkatori

Tutki avoimia työpaikkoja Insinööriliiton työpaikkatorilla. Palvelussamme on tuhansia tekniikan alan asiantuntijoiden ja opiskelijoiden avoimia työpaikkoja vuosittain.

Liity työttömyyskassaan

Opiskelijana voit liittyä myös työttömyyskassaan ja kerryttää töitä tehdessäsi oikeutta ansiopäivärahaan.

Tarkistuta työsopimus

Anna työsuhdeneuvonnan asiantuntijan tarkistaa sopimukset ennen allekirjoittamista. Saat liiton työsuhdeneuvonnasta apua ja tukea kaikissa mieltä askarruttavissa työsuhteeseen ja työelämän arkeen liittyvissä kysymyksissä.