21.6.2023

Insinööriliitto aloittaa yhteistyön salibandyjoukkue EräViikinkien kanssa

EräViikingit ry ja Insinööriliitto IL ry ovat solmineet kolmivuotisen yhteistyösopimuksen, jonka tavoitteena on kannustaa nuoria urheilijoita tutustumaan opiskeluvaihtoehtoihin teknologia-alalta sekä aktiivisesti rakentamaan kaksoisuraa urheilun ohella. Osapuolet haluavat kannustaa opiskelun ja työelämän sopivaan yhdistämiseen urheilu-uran aikana ja EräViikingit omalta osaltaan haluaa sitä mahdollistaa pelaajilleen. Yhteistyö tulee näkymään etenkin EräViikinkien naisten liigajoukkueen kautta, jolla halutaan erityisesti nostaa tietoisuutta insinöörialoista myös tyttöjen ja naisten tulevaisuuden uravaihtoehtojen osalta.

Osana yhteistyötä Insinööriliiton kanssa, EräViikingit tulee tekemään yritysvierailuja, jossa pelaajat pääsevät tutustumaan kyseisiin yrityksiin ja erilaisiin työtehtäviin siellä. Vierailuista tuotetaan videoita, jotta myös laajempi kohderyhmä pääsee kiinni esimerkiksi siihen, minkälaisiin työtehtäviin eri koulutusaloilta on mahdollista työllistyä.

  • Olemme erittäin innoissamme yhteistyöstä Insinööriliiton kanssa. Yhtenä toimintamme painopisteistä on pyrkiä palvelemaan jäsenistöämme, jossa kumppanimme pystyvät auttamaan hienosti. Alkavan yhteistyön kautta pystymme tuottamaan lisätietoa insinöörialojen opiskeluvaihtoehdoista sekä työllistymiseen liittyvistä kysymyksistä. Jaamme Insinööriliiton kanssa paljon yhteisiä arvoja, ja omalta osaltamme EräViikingeissä haluamme mahdollistaa laaja-alaista liikuntaa myös tavoitteellisen kilpaurheilun ulkopuolella. Sen lisäksi haluamme kannustaa tavoitteellisia urheilijoitamme yhdistämään urheilu-uraansa joustavasti opiskeluita sekä työelämää. Kommentoi Olli Lähdesmäki, EräViikingit.

Insinööriliitto on viime aikoina tullut vahvasti esiin urheilun kautta, josta osoituksena esimerkiksi yhteistyö Salibandyliiton, Suunnistusliiton, Roihuttarien sekä Mestiksen kanssa.

  • Haluamme välittää yhteistyön avulla viestin, että urheilu-uran lisäksi on tärkeää hankkia itselleen mieluinen ammatti ja toisaalta työuran aikana on hyvä huolehtia työkyvystä liikkumalla. EräViikinkien naisten edustusjoukkue valikoitui kumppanuutemme painopisteeksi erityisesti siksi, koska haluamme tuoda teknologia-alaa uravaihtoehtona paremmin tietoisuuteen myös tytöille ja naisille. Kommentoi Insinööriliiton järjestöjohtaja Tommi Grönholm.

Tutustu Eräviikinkeihin.