24.8.2023

Insinööriliitto Luottomies-elokuvan pääyhteistyökumppaniksi

Suositusta Luottomies-sarjasta tehdään elokuva ja Insinööriliitto on elokuvan pääyhteistyökumppani! Luottomies-elokuva: All in saa ensi-iltansa helmikuussa 2024 ja pääosissa nähdään sarjastakin tutut Antti Luusuaniemi, Kari Ketonen, Maria Ylipää ja Taneli Mäkelä.

– Suomi tunnetaan insinööreistään ja teknisestä osaamisesta ja elokuvan tekokin vaatii näitä taitoja ja innovointia. Luottomies-elokuvan ja Insinööriliiton kumppanuudessa nämä asiat paiskaavat kättä hienosti, kommentoi elokuvan vastaava tuottaja Antti Luusuaniemi.

Luottomies-elokuva on tiheärytminen, suositun tv-sarjan maailmalle ja kerrontatyylille uskollinen, koko perheen komedia. Tarinan opetus on, että helppoja ja nopeita voittoja ei ole. On vain erittäin nopeita tapoja sotkea asiansa totaalisesti.

– Osallistumalla Luottomies-elokuvan tekemiseen pääyhteistyökumppanina haluamme muistuttaa, että myös työelämässä on hyvä olla se asiantunteva luottomies tai muu kumppani, jonka kanssa voi käydä läpi myös niitä työuran pulmakohtia, sanoo Insinööriliiton edunvalvontajohtaja Petteri Oksa.

Tutut kasvot elokuvan parissa

Ohjaaja Kari Ketonen on tunnettu näyttelijä ja rakastettu koomikko, jonka tunnusomainen, lakoninen ja tarkkanäköinen huumori on näkynyt Luottomies-sarjassa ja pääsee nyt esille toivotun pitkän elokuvan muodossa.

– Elokuvan ensimmäinen käsikirjoitusversio syntyi kolmisen vuotta sitten. Nyt olemme jo kuvausten loppusuoralla. Elokuva on Luottomies-sarjan hengen mukaisesti täynnä turboahdettua toimintaa ja yllättäviä käänteitä, jotka ajavat elokuvan henkilöitä yhä hankalampiin ongelmatilanteisiin. Luottomies-brändi on nyt kasvatettu täyspitkän laajakangaselokuvan mittoihin. Uskon, että elokuvasta nauttivat niin sarjan pitkäaikaiset fanit kuin myös katsojat, joille Luottomies-maailma on uusi tuttavuus, elokuvan ohjaaja, käsikirjoittaja ja näyttelijä Kari Ketonen kertoo.

Toinen pääroolin esittäjä ja elokuvan vastaava tuottaja Antti Luusuaniemi on Suomen suosituimpien näyttelijöiden joukossa. Suositun Luottomies-sarjan lisäksi hän on yksi todella suositun Syke-sarjan päänäyttelijöistä ja sitäkin kautta hänellä on paljon eri ikäisiä faneja.

Lue lisää yhteistyöstä ja elokuvan teosta pe 25.8. ilmestyvästä Insinööri-lehdestä.