12.9.2022

Miapetra Kumpula-Natri vuoden insinööriksi

Euroopan parlamentin jäsen Miapetra Kumpula-Natri on valittu Insinööriliiton Vuoden insinööri -palkinnon saajaksi. Palkinto jaettiin lauantaina liiton ensimmäistä kertaa järjestämässä Insinööri-gaalassa Tampereella.

Palkinnon perusteena on Kumpula-Natrin konkreettinen työ suomalaisten ja eurooppalaisten hyväksi tekniikan saralla. Kumpula-Natri on vaikuttanut kahdeksan vuoden ajan parlamentissa teknologia-, digitaalisuus- ja energiakysymysten parissa.

Insinööri-gaalassa palkittiin myös Vuoden insinööriteko, jonka voitti Spinnova Oyj kehittämällään uudenlaisella teknologialla tekstiilien valmistamiseen puusta ja jätevirroista. Voittaja valittiin yleisöäänestyksellä.

Vuoden insinöörityönantaja -palkinto myönnettiin Goforelle innovatiivisestä palkkakehitysmallista ja positiivisen sekä monimuotoisen työelämän kehittämisestä. Gofore laati toimialallaan ensimmäisten joukossa yrityskohtaisen työehtosopimuksen, joka tuli voimaan vuoden 2022 alussa. Tamperelaislähtöinen Gofore Oyj on digitaalisten palveluiden suunnitteluun ja kehittämiseen keskittynyt yhtiö, joka on perustettu yli 20 vuotta sitten.

Insinööriliiton Vuoden jäsen -tittelin palkinnon sai Kuopion Insinöörien puheenjohtaja Johanna Kinnunen. Vuoden luottamusmies -palkinto meni pääluottamusmies Pekka Liimataiselle kiitoksena esimerkillisestä ja pitkäjänteisestä toiminnastaan edustettaviensa hyväksi.

Insinööriliiton Vuoden jäsenjärjestöksi valittiin Tietoala ry, joka on tietotekniikan palvelualalla työskentelevien etujärjestö. Tietoala on noin 6 400 jäsenellään liiton kolmanneksi suurin jäsenjärjestö.

Insinööri-gaalan juontajana toimi Kirsi Alm-Siira. Hotelli Tornissa pidetyssä gaalassa esiintyi myös Insinööriliiton Lasketaan taso korkeammalle -kampanjan kasvoina toimiva artisti Pyhimys.