8.6.2022

Suomen Suunnistusliitto ja Insinööriliitto ovat allekirjoittaneet sopimuksen markkinointiyhteistyöstä.

Sopimus kattaa vuodet 2023–2025 ja se sisältää aikuisten ja nuorten maajoukkue-, huippu- ja harrastetapahtuma, -sekä nuorisotoimintayhteistyöt.

Sisäänajona suunnistuksen maailmaan on osapuolten kesken myös sovittu, että Insinööriliitto osallistuu jo kuluvana vuonna 2022 yhdessä Suunnistusliiton kanssa Lukkari-Jukolaan Mynämäellä, Nuorten Jukolaan Kotkassa, SM-keskimatkalle Hyvinkäällä ja Viestiliigan finaaliin Porvoossa.

  • Odotamme mielenkiinnolla alkavaa yhteistyötä Insinööriliiton kanssa. Suunnistajissa on jo yleensä keskimääräistä enemmän korkeakoulutettua väkeä ja joukoissamme on paljon insinöörejä. Lisäksi suunnistus on kaiken kaikkiaan hyvin teknologia orientoitunut laji ja tällä osa-alueella se on ollut moneen lajiin verraten usein kehityksen kärjessä. Kommentoi Suunnistusliiton toimitusjohtaja, Mika Ilomäki.
  • Olemme erittäin innoissamme tästä yhteistyöstä ja haluamme tukea Suomen suunnistusjoukkueen valmistautumista 2025 MM-kotikisoihin. Yhteistyön myötä toivomme, että insinööritaidon ja teknologian näkyvyys urheilussa paranee suunnistuksen seuraajien parissa. Lisäksi haluamme osaltamme muistuttaa, että kuntoilu ja muu harrastuneisuus auttaa työkyvyn ylläpitämistä merkittävästi. Kommentoi Insinööriliiton järjestöjohtaja Tommi Grönholm.

Insinööriliitto on akavalainen ammattijärjestö, johon kuuluu jäsenjärjestöjen kautta yli 70 000 jäsentä. Insinööriliitto tarjoaa jäsenilleen erilaisia palveluja ja tukea työelämän eri vaiheissa. Jäsenistöön kuuluu insinöörejä ja tekniikan alan asiantuntijoita opiskelijoista eläkeläisiin yksityisellä, kunta- ja valtiosektorilla.

Suomen Suunnistusliitto tukee suunnistusseurojen edellytyksiä tarjota laadukasta kilpailu-, nuoriso- ja kuntosuunnistustoimintaa. Lisäksi se valvoo suunnistajien etuja ja luo edellytyksiä suunnistuksen kasvulle sekä huolehtii lajin sisäisestä ja ulkoisesta viestinnästä. Suunnistusta harrastaa Suomessa säännöllisesti noin 45 000 aikuista ja 15 000 lasta ja nuorta. Suunnistusliittoon kuuluu noin 340 jäsenseuraa. Suunnistuksen lajeja ovat suunnistus, hiihto-, pyörä- ja tarkkuussuunnistus

Kuvassa: Marika Teini

Kuva: William Hollowell