Insinööripäivät 2024

Tekniikka turvaa tulevaisuuden

Insinööriliiton vuoden päätapahtuma Insinööripäivät tarjoaa tekniikan alan asiantuntijoille ainutlaatuisen yhdistelmän. Insinööripäivillä saat upean tilaisuuden nauttia rennosta yhteyksien luonnista, kärkipuhujista ja tekniikan tähtien palkitsemista. Insinööripäivät ovat ensimmäinen lajiaan ja järjestetään Tampereella, josta vuonna 1919 perustetun liiton historia on saanut alkunsa. Samalla juhlistetaan 105-vuotiasta Insinööriliittoa.

 

Insinööripäiviä vietetään lauantaina 14.9.2024 klo 10-16 Tampere-talossa.

 

Liput:
Aikaisen tilaajan liput (etu on voimassa 30.6. saakka):
25 € /jäsen, 45 € / muut
1.7. alkaen liput:
35 € / jäsen, 55 € / muut

 

Osta liput

 

Insinööripäivän ohjelma

10.00–10.10 Juontaja Perttu Pölönen

10.10–11.00 Tekoäly, Antti Merilehto

11.00–11.30 Älytekstiilit, Pekka Tolvanen

11.30–12.30 lounastauko ja yhteyksien luontia

12.30–13.15 Älypakkaukset, Hanna Koivula

13.15–14.00 Ydinvoiman nykypäivä ja tulevaisuus, Mikko Lampinen

14.00–14.45 kahvitauko ja näyttelyihin tutustumista

14.45–15.45 Teknologia ja kaupungit, Tuija Pakkanen

15.45–16.00 loppupuheenvuoro, Perttu Pölönen ja Samu Salo.

 

Tilaisuudessa osallistujille tarjoillaan maittava lounas sekä iltapäiväkahvit.

Insinööripäivien puhujat

Kärkipuhujien puheenvuorot maisemoivat tekniikan turvaaman tulevaisuuden, joka rakentuu älytekstiileistä, pakkausteknologiasta ja kaupunkisuunnittelusta aina tekoälystä ydinvoimaan .

Päivän juontaja ja päivän teemoihin johdattaja

Päivän teemoihin tutustuttaa futuristi Perttu Pölönen. Perttu Pölönen tunnetaan innostavana puhujana, joka valaa uskoa tulevaisuuteen. Hän puhuu monipuolisesti tulevaisuuden haasteista ja mahdollisuuksista. Kuva: Satu Kemppainen

Tekoäly

"Tekoäly - matkaopas johtajalle" -kirjan kirjoittanut yrittäjä Antti Merilehto, uransa digitaalisen liiketoiminnan saralla tehnyt puhuu yleisöille tekoälystä, sen hyödyntämisestä ja mahdollisuuksista.

Älytekstiilit

Myontec Oy:n perustaja Pekka Tolvanen, joka toimii nykyisin yrityksen Senior Adviserina avaa puheenvuorossaan älytekstiileistä. Mitä älytekstiilit ovat, mihin niitä hyödynnetään ja käytetään?

Älypakkaukset

Elintarvikepakkaamisen ja -pakkausteknologioiden asiantuntija vanhempi yliopistolehtori Hanna Koivulan työskentelee keskellä kestävän kehityksen, ruuan turvallisuuden ja muuttuvan lainsäädännön pyörteissä. Hänen puheenvuoronsa käsittelee älypakkauksia.

Ydinvoiman nykypäivä ja tulevaisuus

Teknologian kehitys on avainasemassa ydinvoiman ja energiantuotannon turvallisuuden varmistamisessa myös tulevaisuudessa. Ydinvoiman nykypäivästä ja tulevaisuudesta on puhumassa TVO tekninen johtaja Mikko Lampinen.

Teknologia ja kaupungit

Kaupunkianalyytikko Tuija Pakkanen avaa puheenvuorossaan, miten teknologia mahdollistaa kaupunkien muovaamisen ja miten se turvaa kaupunkien tulevaisuuden. Miten teknologia auttaa luomaan älykkäämpiä, turvallisempia ja inhimillisempiä kaupunkiympäristöjä?