Inssi testaa

Inssi testaa -sarjassa laitetaan insinöörien luovuus ja kekseliäisyys koetukselle! Jokaisessa jaksossa vierailee julkkistuomari, joka testaa inssejä erilaisissa tehtävissä ja haasteissa ja sarjan lopuksi joku kilpailijoista palkitaan Inssi testaa -pokaalilla.

Jaksot julkaistaan torstaisin 24.6. alkaen Insinööriliiton Youtube-kanavalla. Sarjan kilpailijat ovat Insinööriliiton järjestöjohtaja Tommi Grönholm, kenttä- ja kehityspäällikkö Kalle Kiili ja työehtoasiantuntija Anu Kaniin.

Inssi testaa -tiedote löytyy Insinööri-lehdestä tästä. Seuraa sarjan kuulumisia somessa tunnuksella #inssitestaa.

24.6. Liikunta

Sarjan avausjaksossa inssit laitetaan heti hikoilemaan! Kuntovalmentaja Markus Pöyhönen johdattaa inssit testaamaan omaa kuntoaan kehonkoostumusmittauksella ja sen jälkeen hurjalla lihaskuntotestillä. Tämän jälkeen inssit tekevät kotikatsojille taukojumppaohjeet. Kuka suoriutuu parhaiten? Jaksossa on mukana yhteistyössä Cuckoo Workout -taukoliikuntasovellus ja EasyFit-liikuntakeskus.

1.7. Kemia ja fysiikka

Toisessa jaksossa inssit pääsevät Viivi Pumpasen ohjaamana kokeilemaan slimen eli liman valmistamista. Pisteitä ansaitaan tällä kertaa sen mukaisesti miten kilpailija suoriutuu mentos-pastillin ja kolan vaahtoräjäytyksestä. Miten erilaiset ainekset reagoivat keskenään?

8.7. Ääni

Kolmannessa jaksossa inssit joutuvat tekemään erilaisia ääniä äänivirtuoosi Rudi Rokin ohjauksessa. Miten kilpailijoilta sujuu beatboxaus? Pistetehtävässä kilpailijoiden pitää tuottaa annetuilla soittimilla mahdollisimman pitkäkestoinen ääni.

15.7. Ruoka

Viimeisessä jaksossa paljastuu koko kilpailun voittaja, mutta sitä ennen inssit joutuvat kokkaamaan täyden aterian annetun menun mukaisesti. Ainoa ongelma on siinä, että resepti puuttuu ja saa käyttää vain annettuja työvälineitä ja raaka-aineita. Kilpailijoiden suorituksia arvioi Koko Suomi leipoo -ohjelman tuomari Toni Rantala, joka ei päästä inssejä helpolla.