Teams-ohjeet jäsenjärjestöille

Microsoftin Teams -ohjelma on alusta, jossa on työtiloja ryhmien yhteistoimintaan. Teamsista löytyy aiheeseen liittyvä keskustelu, tiedostohakemistoja ja kokoustoimintoja.

Jäsenjärjestöjen edustajille löytyy Teams-ryhmä nimellä EXT IL Jäsenjärjestöt ja sen alla on aihekohtaisia kanavia. Osa kanavista näkyy vain rajoitetummille joukoille, joten kanavaluettelo vaihtelee käyttäjittäin. Kanavat toimivat aktiivien ja eri työryhmien materiaalinjakokanavina. Tälle sivulle on koostettu muutamia perusohjeita Teamsin käyttöön.

Esimerkkikuva: EXT IL Jäsenjärjestöt -teamsryhmä ja sen kanavat Yleinen ja Edustajakokous.

Teams-ryhmään kirjautuminen

Kun sinut liitetään Teams-ryhmään, saat sähköpostiisi tiedon asiasta ja linkin, jota kautta pääset rekisteröitymään.

Yleisohjeet

Huom, Teamsin toimintoihin tulee jatkuvasti päivityksiä, joten ajantasaiset ohjeet perustoimintoihin löytyy Microsoftin tuesta:

Kokouskäytäntöjä

  • Puheenvuoroista/kysymyksistä sopiminen​
  • Käytetäänkö kädennosto-toimintoa
  • Kuka jakaa puheenvuorot ja seuraa chatin​

Kun puhutaan pienemmistä keskustelupainotteisista palavereista, on tilanteen hallinta helppoa, mutta yhteiset pelisäännöt ovat sitä tärkeämmät, mitä isompi joukko linjoilla on. ​Tarvittaessa on hyvä sopia etukäteen:

Yleinen tilannehuomiointi kokouksissa

  • ​Älä pidä mikrofonia turhaan päällä
  • Sano, jos puheenvuoron saaneen mikki on pois päältä​
  • Sano, jos esityskalvot eivät ole esitystilassa​

Jos käytössäsi on useampi Teams

Jos käytössäsi on useampi Teams, eli esimerkiksi työpaikkasi Teams liiton Teamsin lisäksi, suosittelemme ongelmatilanteissa käyttämään Teamsia selaimen yksityisen ikkunan kautta. Tällöin tässä avauksessa ei mene sekaisin muut mahdolliset Teams-kirjautumiset.

Chrome-selaimessa
1. Avaa selain
2. Oikean yläkulman valikosta Uusi incognito-ikkuna.

3. Avaa Teams-linkki selaimessa.

Jos koneellesi on asennettuna Teamsin työpöytäversio, selain kysyy seuraavia kysymyksiä, koska oletusehdotuksena on Teamsin avaaminen Teams-ohjelmassa selaimen sijasta.