Lasketaan taso korkeammalle

Suomen vanhat hienot PISA-tulokset ovat kaukaista historiaa ja matematiikan oppimistulokset jatkavat laskuaan. Heikot tulokset heijastuvat herkästi teknisen alan opintoihin ja sitä kautta koko Suomen menestykseen, sillä Suomi on kautta aikain ollut erittäin vahvasti sidoksissa teknisiin innovaatioihin, jotka perustuvat tasokkaaseen tekniseen ja sitä kautta myös matematiikan osaamiseen.

 

Insinööriliitto haluaa kiinnittää koko yhteiskunnan huomiota heikentyneisiin matematiikan oppimistuloksiin. Matematiikkaa on kaikkialla ympärillämme ja matematiikka on kaikkien suomalaisten asia. Insinööriliitto on rakentanut aiheen ympärille Lasketaan taso korkeammalle -kampanjan, jonka keulakuvana toimii Mikko ”Pyhimys” Kuoppala, jolla on monella tapaa läheinen ja intohimoinen suhtautuminen matematiikkaan. Katso Mikon video.

 

 

“Ei kannata sanoa, että matematiikka on tyhmää, matikka voi olla sunkin juttu.”

Lasketaan taso korkeammalle -seminaari

Mitä yhteistä on Peter Panilla, Maija Poppasella ja insinööreillä? Tai miten kiinalaiset laskumerkit, käsityöammatit ja 60-luvun Kansaneläkelaitos liittyvät siihen, millaisia insinöörejä meille tulevaisuudessa kasvaa? Suomen tunnetuin koodauslähettiläs Linda Liukas valottaa teemaa Insinööriliiton seminaarissa Lasketaan taso korkeammalle.

Aika: 1.6.2022, klo 10.00 – 11.30 (lounas klo 11.30 – 12.30)
Paikka: Musiikkitalo, Paavo-sali

Mikon sanoin:

”Jos leikitään, että ois maailma ilman matematiikkaa, niin mä en käytännössä edes vois tehdä musaa. Matematiikkaa on siis todellakin kaikkialla ja meidän olisi pidettävä sen osaamisesta kiinni."

#LasketaanTasoKorkeammalle