Lasketaan taso korkeammalle

Suomen vanhat hienot PISA-tulokset ovat kaukaista historiaa ja matematiikan oppimistulokset jatkavat laskuaan. Heikot tulokset heijastuvat herkästi teknisen alan opintoihin ja sitä kautta koko Suomen menestykseen, sillä Suomi on kautta aikain ollut erittäin vahvasti sidoksissa teknisiin innovaatioihin, jotka perustuvat tasokkaaseen tekniseen ja sitä kautta myös matematiikan osaamiseen.

 

Insinööriliitto haluaa kiinnittää koko yhteiskunnan huomiota heikentyneisiin matematiikan oppimistuloksiin. Matematiikkaa on kaikkialla ympärillämme ja matematiikka on kaikkien suomalaisten asia. Insinööriliitto on rakentanut aiheen ympärille Lasketaan taso korkeammalle -kampanjan, jonka keulakuvana toimii Mikko ”Pyhimys” Kuoppala, jolla on monella tapaa läheinen ja intohimoinen suhtautuminen matematiikkaan. Katso Mikon video.

 

 

“Ei kannata sanoa, että matematiikka on tyhmää, matikka voi olla sunkin juttu.”

Lasketaan taso korkeammalle -seminaari

Mitä yhteistä on Peter Panilla, Maija Poppasella ja insinööreillä? Tai miten kiinalaiset laskumerkit, käsityöammatit ja 60-luvun Kansaneläkelaitos liittyvät siihen, millaisia insinöörejä meille tulevaisuudessa kasvaa? Suomen tunnetuin koodauslähettiläs Linda Liukas valotti teemaa Insinööriliiton seminaarissa Lasketaan taso korkeammalle.

Musiikkitalolla järjestettävän tapahtuman avasi Insinööriliiton puheenjohtaja Samu Salo.

Keskustelemassa mukana muun muassa:
Keynote-puhuja Linda Liukas aiheena: “Maailma hiekanjyvässä”
Arviointiasiantuntija Annette Ukkola Kansallinen koulutuksen arviointikeskuksesta (Karvi)
Abiturientti Joonatan Korpela Päivölän opistosta
Toiminnanjohtaja Oskari Nokso-Koivisto Aalto Economic Institutesta

Osaamisen parantamiselle on olemassa keinot

Insinööriliiton edunvalvontajohtaja Petteri Oksan mukaan tarvitaan yhteiskunnallinen ohjelma tai vähintään selkeä listaus toimenpiteistä, joilla matemaattisen osaamisen tason lasku saadaan käännettyä nousuun. Oksan mukaan matemaattisen osaamisen parantamiselle löytyy keinoja, jos vain on tahtoa. Hän nostaa esiin matematiikan tuntimäärän lisäämisen perusopetuksessa, matematiikan pakollisuuden ylioppilaskirjoituksissa ja matematiikkaan painottuvien päiväkotien avaamisen.

Mikon sanoin:

”Jos leikitään, että ois maailma ilman matematiikkaa, niin mä en käytännössä edes vois tehdä musaa. Matematiikkaa on siis todellakin kaikkialla ja meidän olisi pidettävä sen osaamisesta kiinni."

#LasketaanTasoKorkeammalle