KOKO-kassan jäsenyys

Työttömyyskassaan kannattaa liittyä heti, kun on palkkatyössä. Työ voi olla toistaiseksi voimassa oleva, määräaikainen tai osa-aikainen, ja voit liittyä kassaan myös opiskeluaikana kesätyötä tai osa-aikatyötä tehdessäsi. Jos et ole vielä Insinööriliiton jäsen, täytä  liittymislomake ja liity samalla vaivattomasti kassaan.

 

Liity jäseneksi

 

Jos olet jo Insinööriliiton jäsen voit liittyä KOKO-kassaan kirjautumalla jäsensivujen eAsiointiin menemällä kohtaan “jäsentiedot”. Muista päivittää samassa yhteydessä yhteystietosi. Kassaan liittyminen edellyttää työsuhdetietojen täyttämistä omiin jäsentietoihin. Jäsensivuilta voit myös tarkistaa, oletko jo kassan jäsen.

 

Liity kassaan jäsensivuilla

Työsuhteessa olevat

Työttömyyskassaan kannattaa liittyä heti, kun on palkkatyössä. Työttömyyskassaan ei voi liittyä, kun olet esimerkiksi työtön, kokonaan lomautettu tai hoitovapaalla. Työttömyyskassaan ei voi liittyä takautuvasti.

Opiskelijat

Voit liittyä työttömyyskassan jäseneksi, kun olet töissä opintojen aikana. Kassan jäsenyys kannattaa hoitaa kuntoon heti ensimmäisen palkallisen työsuhteen alkaessa. Voit liittyä vaikka työ ei olisi tekniikan alaan liittyvää työtä.

Kassan jäsenmaksu

Korkeasti koulutettujen kassa KOKO:n kassamaksu on 63 euroa vuonna 2022. Jos olet jo toisen työttömyyskassan jäsen, voit vaihtaa KOKO-kassaan.
Kassan jäsenmaksu laskutetaan Insinööriliiton jäsenmaksun yhteydessä. Opiskelijajäseniltä kassan jäsenmaksu laskutetaan vuosimaksuna.

Kassan vaihto

Kassaa voi vaihtaa vain palkkatyösuhteen aikana. Vaihdettaessa työttömyyskassaa lähetetään ensin jäsenhakemus uuteen kassaan ja ilmoitetaan eroamisesta edelliseen kassaan vasta sitten, kun on saatu varmistus uudesta jäsenyydestä. Jäsenmaksu tulee maksaa edelliseen kassaan eroamisajankohtaan saakka. Kassanvaihtoa koskevissa asioissa voit tarvittaessa kääntyä liiton asiakaspalvelun puoleen.